Ferrari gaat pogen om defecte motoren te repareren in Maranello tussen Baku en Canada in Formule 1
Formule 1

Ferrari gaat pogen om defecte motoren te repareren in Maranello tussen Baku en Canada in

Ferrari gaat pogen om defecte motoren te repareren in Maranello tussen Baku en Canada in

Mattia Binotto heeft aangegeven dat Ferrari de kapotte krachtbronnen terugstuurt naar Maranello voor onderzoek. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan ging er iets mis bij het hydraulische systeem van Carlos Sainz, verloor Charles Leclerc zijn motor en vertoonde ook het materiaal van klantenteams kuren. Tussen de Azerbeidzjaanse en Canadese Grand Prix in gaat Ferrari op zoek naar oplossingen.

'Ik denk dat je wel al kan stellen dat allebei de auto's met andere problemen kampten', stelt de Italiaan in gesprek met Autosport na afloop van de wedstrijd in Baku. 'Bij Sainz kijken we naar het hydraulische systeem. Laten we hopen dat we het lek boven water krijgen.' Het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat er in het hydraulische systeem nou exact mis ging.

Wat de teambaas in ieder geval wel al vermoedt, is dat Leclerc met een ander probleem te maken had. De F1-75 van de Monegask keerde terug naar de garage met een enorme rookpluim achter zich aan. 'Bij Leclerc speelt er een ander probleem, ongetwijfeld motor-gerelateerd, dat was aan de rook al wel te zien. Is dit iets wat we in het verleden al meegemaakt hebben? Ik denk het niet, maar het zou kunnen.'

'Uit de telemetriedata zullen we waarschijnlijk de oorzaak niet kunnen halen', benadrukt de van oorsprong technische man. 'De componenten worden teruggestuurd naar Maranello, zoals gewoonlijk. Daar halen we de onderdelen uit elkaar en proberen we ze zo snel mogelijk te repareren.' Wel is snelheid in dit proces van belang, want vrijdag aanstaande worden de bolides de straten van Montreal al opgestuurd voor de volgende wedstrijd.

Binotto: 'Met zoveel problemen weet je dat je je zorgen moet maken'

Ferrari tast voorlopig dus nog in het duister met betrekking tot de oorzaak van de uitvalbeurten. Wel stelt Binotto dat alle alarmbellen zijn gaan rinkelen na afloop van de wedstrijd op Baku City Circuit. 'Dit heeft te maken met kwaliteit, betrouwbaarheid en andere zaken, gebruik wellicht? Ik weet het nog niet. Ik twijfel er echter niet aan dat wanneer je zoveel betrouwbaarheidsproblemen hebt, je weet dat je je zorgen moet maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws