Ferrari is een 'totale ramp' op het moment: 'Heeft Leclerc wel de juiste beslissing gemaakt?' Formule 1
Formule 1

Ferrari is een 'totale ramp' op het moment: 'Heeft Leclerc wel de juiste beslissing gemaakt?'

Ferrari is een 'totale ramp' op het moment: 'Heeft Leclerc wel de juiste beslissing gemaakt?'

Ferrari is een 'totale ramp' op het moment, meent voormalig Formule 1-coureur Christian Danner bij het ServusTV-programma Sport und Talk aus dem Hangar-7. Het loopt niet lekker bij Ferrari en er lijkt frustratie door het hele team te lopen. Daarnaast werd ook het worstelende Mercedes-team besproken en vergeleken met de situatie bij Ferrari, maar volgens Danner is de aanpak van Mercedes sterker dan die van de Scuderia.

Het raceweekend in Saoedi-Arabië stond wederom in het teken van Red Bull Racing, maar oud-coureur Danner vond vooral Ferrari en Mercedes opvallen. Niet per se op het gebied van racen, maar vooral wel op het gebied van teammanagement. Hij spreekt namelijk over twee teams die meer van zichzelf verwachten dan ze op dit moment laten zien en het viel hem op dat allebei de teams er op een andere manier mee omgaan.

Danner: 'Hamilton is niet een coureur die snel opgeeft'

Bij Mercedes verwacht de voormalig coureur dat er niet zomaar opgegeven wordt. 'Vooral zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gaat niet zijn interesse in de Formule 1 verliezen, alleen omdat de auto minder snel is', stelt Danner, geciteerd door Speedweek.com. Ook trekt hij een vergelijking met Fernando Alonso die het seizoen geweldig gestart is. 'Alonso is maar drie jaar ouder dan Hamilton, dus hij kan nog wel even doorgaan.'

Danner kan zich zeker inbeelden dat een minder competitieve auto demotiverend kan werken, 'maar volgens mij is Hamilton niet een coureur die snel opgeeft', meent de Duitser. 'Zeker met het oog op zijn teamgenoot George Russell die sterk tegengas geeft, lijkt het me niet dat Hamilton opgeeft.' Danner ziet dus dat Mercedes, ondanks de tegenvallende W14, constant op zoek is naar de hoogst haalbare punten. 'Die slepen ze dan ook binnen, dat toont hun vastberadenheid in hun zoektocht naar succes.'

Danner schrikt van de 'totale ramp' binnen het team van Ferrari

Ook Ferrari wil succes boeken, maar dat gaat iets minder soepel dan bij de Duitse renstal. Danner ziet dan ook een groot verschil tussen de twee teams. 'Charles Leclerc is een ambitieuze, jonge man die heel graag wereldkampioen wil worden', constateert de oud-coureur. 'Dat is toch even anders voor de teamdynamiek dan een veteraan zoals Hamilton.' Leclerc heeft een contract getekend tot 2024 bij de Italiaanse renstal. 'Ik vraag me af of dat voor hem de juiste beslissing was', zegt Danner.

Wat Danner het meeste opviel was de miscommunicatie en de daaropvolgende frustratie binnen Ferrari. 'Vooral de radiocommunicatie tussen Leclerc en zijn race-ingenieur was belangrijk voor mij', zegt Danner, die doelt op het moment tijdens de race waarop de engineer van Leclerc, Xavier Marcos Padros, zegt: 'Hou het gat klein, Hamilton maakt nu een pitstop'. Deze mededeling kwam aan de late kant, waardoor Leclerc zijn positie verloor en gefrustreerd over de radio riep dat 'je me dat eerder moet vertellen!'.

Danner vindt dit moment een grote indicatie van het probleem binnen Ferrari en schrok hiervan. 'Dit soort discussies kan je niet tijdens de race voeren en zou je in principe helemaal niet moeten voeren', zegt de voormalig Formule 1-coureur. 'Ferrari op plek zes en zeven, niet competitief in een race waarvan het team de hele week al zegt dat het daar gaat gebeuren, en dan ook nog eens zulke fouten maken, dat is een totale ramp', aldus Danner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws