Ferrari komt met grote update in de zomer: 'aerodynamica wordt vernieuwd' Formule 1
Formule 1

Ferrari komt met grote update in de zomer: 'aerodynamica wordt vernieuwd'

Ferrari komt met grote update in de zomer: 'aerodynamica wordt vernieuwd'

Ferrari gaat aan de leiding in beide kampioenschappen van de Formule 1, terwijl het Italiaanse team sinds de wintertests nog nauwelijks iets aan de auto heeft veranderd. Volgens teambaas Mattia Binotto is de auto heel doordacht ontworpen en werkt de 'Scuderia' toe naar één groot pakket, dat de auto ook van het gestuiter af moet helpen.

Binotto zag in de voorbereiding op Ferrari's thuisrace in Imola diverse nieuwe onderdelen op auto's van concurrenten verschijnen. De Ferrari's van WK-leider Charles Leclerc en zijn teamgenoot Carlos Sainz bleven op wat gewichtsbesparingen na ongewijzigd. De teambaas zegt bij Sky Sports dat de auto van de Italianen heel doordacht is ontworpen en daardoor nog geen update nodig heeft.

Volgens Binotto zal er daarom dus een grote update plaatsvinden in de zomer wanneer de Formule 1 aan haar Europese seizoen begint. 'We kunnen wel wat efficiëntere vleugels gebruiken, dus die komen er snel aan'. Het is dus te verwachten dat Ferrari vooral haar aerodynamica gaat verbeteren in het midden van het seizoen. Bovendien geeft het Europese schema genoeg ruimte om onderdelen te verschepen en te testen.

Ferrari gaat porpoising aanpakken

Als Ferrari nog snelheid wil winnen, zal het ook een oplossing moeten vinden voor het porpoising, het aerodynamische stuiteren waar ook de Italiaanse auto veel last van heeft. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Mercedes kost het Leclerc en Sainz ogenschijnlijk geen rondetijd, al werkt het de auto volgens Binotto wel degelijk tegen.

'Ik weet ook niet waarom de anderen niet zo snel zijn als wij, terwijl onze auto ook nog flink stuitert', zei de Italiaan desgevraagd. Hij vermoedt dat er meer speelt bij zijn concurrenten, al noemde hij Mercedes niet bij naam. 'Ligt het bij die andere teams wel echt aan het stuiteren? Dat weet ik niet, ik weet niet zeker of ze wel de waarheid spreken.'

Het is volgens Binotto nog wel de bedoeling dat het definitief opgelost wordt, want het is zeker niet ideaal voor de coureurs: 'Die kunnen een bocht niet echt lekker aanvallen als ze tijdens het remmen nog flink stuiteren.' Het stuiterprobleem zal dus een punt van aandacht zijn voor Ferrari en wanneer de zomer aanbreekt zal er dus een sterker Ferrari verwacht kunnen worden voor Max Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws