Patrese: 'Verstappen gaat Leclerc uitdagen voor de titel' Formule 1
Formule 1

Patrese: 'Verstappen gaat Leclerc uitdagen voor de titel'

Patrese: 'Verstappen gaat Leclerc uitdagen voor de titel'

256-voudig Grand Prix-deelnemer Riccardo Patrese is te spreken over de huidige coureurs en auto's in de Formule 1. De Italiaan geniet van de spanning tussen Charles Leclerc en Max Verstappen en het feit dat de nieuwe auto's dicht bij elkaar kunnen racen. De ex-coureur zegt bij Speedweek een sterk Ferrari te zien maar sluit de kansen voor Verstappen niet uit.

De Italiaan ziet goede kansen voor Ferrari in de strijd om de wereldtitel: 'Ja, ik denk dat het mogelijk is. De eerste races waren veelbelovend. Red Bull Racing heeft problemen met de stabiliteit, anders zou Ferrari meer uitgedaagd worden. De eerste uitdager is Max Verstappen.' De ex-coureur verwacht dus dat de strijd zal gaan tussen Leclerc en Verstappen.

Over de mogelijke ontwikkelingen bij de teams ziet de Italiaan minder mogelijkheden dan voorheen: 'In het verleden was alles anders, we konden ons ontwikkelen in een oogwenk. Theoretisch zou je een compleet nieuwe auto kunnen bouwen tijdens het seizoen. Dat is niet langer mogelijk met de huidige regelgeving en vooral met het kostenplafond. In het verleden hadden we teams die in de eerste drie races ondermaats eindigden en in de zomer races wonnen.'

Geen fan van de sprintrace en verbaasd over Mercedes

Patrese is verder verrast met de tegenvallende resultaten bij Mercedes. 'Ja, ik ben heel verrast over Mercedes. Ik had niet verwacht dat ze zoveel moeite zouden hebben met de stap naar deze nieuwe generatie racewagens. Ik ben benieuwd of ze de duidelijke problemen met de auto kunnen aanpakken. Eén ding weet ik zeker, het ligt niet aan Lewis Hamilton en George Russell.'

Voor de sprintrace ziet de Italiaan vooral voorzichtige coureurs met het oog op de Grand Prix van zondag. De Italiaan is niet bijzonder enthousiast over het format: 'Ik ben daar een beetje verdeeld over, aan de ene kant krijgen de fans nog een race, aan de andere kant is het een beetje kunstmatig. De rijders moeten ook voorzichtig zijn. De sprint bepaalt de opstelling voor de Grand Prix, dus één misstap is genoeg en je bent kansloos voor de race. Dit heeft ertoe geleid dat sommige coureurs zich in de sprint hebben ingehouden. In 2022 zullen er meer punten worden gegeven in de sprint, misschien verandert dat iets', aldus Patrese.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws