Ferrari moet naar concurrentie kijken: 'Bij Red Bull heb je Helmut Marko als haai' Formule 1
Formule 1

Ferrari moet naar concurrentie kijken: 'Bij Red Bull heb je Helmut Marko als haai'

Ferrari moet naar concurrentie kijken: 'Bij Red Bull heb je Helmut Marko als haai'

Teambaas Mattia Binotto moet bij Ferrari niet overbelast worden door al zijn werkzaamheden en daarom moet Ferrari een tweede teambaas aanstellen, voor alle politieke taken. Dat meent Gerhard Berger, voormalig Formule 1-coureur met tien overwinningen op zijn naam. Vijf van die tien overwinningen haalde hij als Ferrari-coureur.

Binotto staat sinds dit jaar aan het roer bij Ferrari, nadat Maurizio Arrivabene aan de kant werd geschoven. Binotto heeft, in tegenstelling tot Mercedes én Red Bull Racing, weinig steun van het management. Bergher: 'Het gebruikelijke bij Ferrari is dat iemand die de verantwoordelijk krijgt, ook direct álle verantwoordelijkheid krijgt', aldus Bergher tegenover Motorsport.com.

'Bij Red Bull een genie, een capabele teambaas en een haai'

'Kijk naar Red Bull: daar heb je genie Adrian Newey, een capabele teambaas Christian Horner, en de haai Helmut Marko. Kijk naar Mercedes: Toto Wolff, zeer capabel. Andy Cowell, een genie op motorisch vlak. En Niki Lauda, die er helaas nu even niet is.'

Die rangen zijn er bij Ferrari niet, constateert Bergher. 'Daar zie je alleen Binotto. Ik weet niet of dat voldoende is. Ik denk dat Binotto een geweldige techneut is. Het is gewoon belangrijk dat hij niet te veel van zijn tijd besteed aan politieke discussies en dergelijke, en daardoor geen tijd meer overhoudt voor het belangrijkste waarin hij goed is.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws