Leclerc toont optimisme: 'Geen twijfel over mogelijk dat we de goede kant opgaan' Formule 1
Formule 1

Leclerc toont optimisme: 'Geen twijfel over mogelijk dat we de goede kant opgaan'

Leclerc toont optimisme: 'Geen twijfel over mogelijk dat we de goede kant opgaan'

Hoewel Red Bull Racing de twee eerste races van het seizoen met overmacht wist te winnen, toonde Ferrari een constante tweede te zijn. Met een derde plek voor Carlos Sainz in Bahrein en eveneens een derde plek voor Charles Leclerc in Saoedi-Arabië kent de renstal een goed begin van het seizoen. Of ze ook daadwerkelijk de strijd aan kunnen gaan met Red Bull valt te betwisten.

Leclerc ziet geen grotere kans op een overwinning voor Ferrari dan in de eerste twee Grands Prix. Zo lijkt hij er dus vanuit te gaan dat een derde plek ook in Australië het maximale zal zijn wat haalbaar is voor de rode bolides. ‘De kansen zijn net zo groot of net zo klein als tijdens de twee eerste races’, geeft de Monegask aan in een interview met Formula1.com. ‘Het is lastig te zeggen of wie hiernaartoe zijn gekomen met minder zelfvertrouwen.’

Verwachtingen zijn niet veranderd

Het Italiaanse team verwacht wat betreft de resultaten tijdens de verschillende sessies een soortgelijk scenario als in Bahrein en Saoedi-Arabië, waarbij Red Bull weer oppermachtig zal zijn, maar Ferrari met afstand tot Mercedes, McLaren en Aston Martin de tweede snelste bolide zal hebben. ‘We verwachten hetzelfde. Dichtbij in de kwalificatie en verder bij Red Bull vandaan in de race’, spreekt Leclerc zijn voorspelling uit. ‘Laten we kijken wat er mogelijk is.’

Toch ziet de Monegask zijn renstal de goede richting opgaan. ‘Ja, er is geen twijfel over mogelijk dat we de goede kant opgaan. Daar ben ik volledig van overtuigt’, spreekt hij zijn vertrouwen uit. ‘We deden het niet alleen de afgelopen twee races goed, maar ook de afgelopen zes à zeven maanden.’ Hierbij verwijst de Monegask naar het werk dat wordt gedaan in de fabriek. ‘Op het gebied van ontwikkeling, maar ook welke richting ze opgaan en pushen in de fabriek’, geeft hij aan.

Ferrari heeft nog een stap te zetten

Er is bij Ferrari dus sprake van enig optimisme. ‘We hebben een duidelijk idee van waar we naartoe willen en hoe we dit moeten bereiken’, vertelt Leclerc. ‘Dat is een goed iets.’ Desondanks weet de coureur ook heel goed dat de achterstand die ze nog in moeten halen behoorlijk groot is. ‘We hebben het hier niet over een tiende tijdens de race, maar over drie of vier tienden’, relativeert hij. ‘Dat is een grote stap die we moeten zetten. Dat weten we.’ Hoewel er dus veel zal moeten gebeuren voor Ferrari de snelheid van Red Bull weet te bereiken, geven ze de moed zeker niet op. ‘We pushen zo veel als we kunnen om zo snel mogelijk dat gat te dichten’, sluit Leclerc af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws