Russell is het eens met Hamilton: 'Niets moet onder het tapijt worden geveegd' Formule 1
Formule 1

Russell is het eens met Hamilton: 'Niets moet onder het tapijt worden geveegd'

Russell is het eens met Hamilton: 'Niets moet onder het tapijt worden geveegd'

George Russell sluit zich aan bij de mening van teamgenoot Lewis Hamilton dat er gebrek is aan verantwoordelijkheid en transparantie binnen de Formule 1. Dat verklaarde hij nadat Susie Wolff, de vrouw van Toto Wolff, aangaf de FIA voor de rechter te slepen. Zonder feiten en cijfers is er ook een gebrek een vertrouwen, aldus Russell.

Wolff maakte op woensdagavond bekend dat ze een strafrechtelijke klacht heeft ingediend tegen de FIA vanwege de beschuldigingen aan haar adres eind vorig jaar. De FIA maakte toen bekend een onderzoek te zijn gestart naar de Mercedes-teambaas en zijn vrouw vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Hamilton liet op de mediadag in Australië weten haar te ondersteunen en riep op dat er meer transparantie moet komen in de Formule 1-wereld. 'Er gebeurt zoveel in de wereld van de Formule 1 op dit moment, vaak zitten we in onze eigen bubbel. We hebben meer verantwoordelijkheid en transparantie nodig', zegt Russell bij de internationale media.

'Die zaak in het bijzonder, die is niet langer in de wereld van de Formule 1. Dat speelt zich af in de echte wereld, en daar valt niets meer over te zeggen', vervolgt hij. 'Lewis zei het tijdens de laatste race al, dat het echt een belangrijk moment is voor de Formule 1, omdat je gewoon de waarheid wilt weten en de transparantie binnen elke zaak die wordt gepresenteerd', zegt Russell. In Jeddah gaf Hamilton aan dat er meer openheid over de zaak van Red Bull Racing moest komen. 'Als coureurs hebben we de rol binnen het team om te vertrouwen op de leiders in deze sport die het beste met ons voor hebben in de plaats van hun eigen belangen', kaart de coureur uit Kings Lynn aan. 'Het komt neer op de factor transparantie.'

Tekst gaat verder onder de foto.

Russell is het eens met Hamilton: 'Niets moet onder het tapijt worden geveegd'
Wolff sleept de FIA voor de rechter na het debacle van eind 2023. (Foto: Ferrari F1 Media)

'Niets moet onder het tapijt geveegd worden'

Russell eist net als Hamilton dat er meer openheid komt over de zaken die momenteel gaande zijn in de paddock. 'Als we de feiten en cijfers niet hebben, dan is er geen transparantie', gaat de Mercedes-coureur verder. 'Dan denk je altijd dat er iets wordt verborgen. Daarom is het nu zo belangrijk voor de sport om het juiste bericht te sturen naar iedereen die de Formule 1 support, kijkt naar de Formule 1, wil betrokken zijn bij de Formule 1, dat zaken niet zomaar onder het tapijt worden geveegd', aldus Russell. De FIA heeft nog geen statement uitgebracht betreffende de zaak met Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws