FIA en Formule 1 in conclaaf over sprintraces in 2023: 'Waarom is dit niet van tevoren besproken?' Formule 1
Formule 1

FIA en Formule 1 in conclaaf over sprintraces in 2023: 'Waarom is dit niet van tevoren besproken?'

FIA en Formule 1 in conclaaf over sprintraces in 2023: 'Waarom is dit niet van tevoren besproken?'

Zak Brown en andere vertegenwoordigers van de Formule 1-teams zeggen verbaasd te zijn over het meningsverschil tussen het Formula 1 Management en de FIA over de hoeveelheid sprintraces in 2023. De teambazen gingen er vanuit dat de FIA en de Formule 1 op één lijn zouden zitten maar dit blijkt niet het geval.

De Formule 1-commissie besprak vorige maand tijdens een vergadering een plan om het aantal sprintraces te verdubbelen van drie naar zes. De FIA gaf geen steun omdat ze de impact van dit voorstel op haar baanoperaties en personeel aan het evalueren is. De teams ondersteunen het voorstel wel. McLaren Racing CEO Zak Brown, die sinds 2016 de leiding heeft over het team, zegt tegenover Racefans dat het verschil in visie tussen de FIA en F1 onverwacht was.

FIA en de Formule 1 hebben een opvallend meningsverschil

Brown vindt het opvallend dat de Formule 1 en de FIA een meningsverschil hebben: 'De FIA en de Formule 1, althans sinds ik er ben, zijn altijd behoorlijk op één lijn geweest met het komen tot beslissingen. Dus ik denk dat de tafel een beetje verbaasd was dat ze dat niet van tevoren hadden besproken en op één lijn hadden gebracht tegen de tijd dat ze naar de vergadering kwamen. Maar ik denk dat het aan het eind van de dag wel in orde komt', aldus Brown.

Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht ook een snelle oplossing. Hij denkt dat FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem, die de functie in december overnam, niet tegen het verhogen van het aantal sprintraces is. 'Ik denk dat er kritisch gekeken moet worden naar de beslissingen die we nemen en ik ben er zeker van dat we tussen Stefano en Mohammed tot een oplossing zullen komen. Voor Mohammed was het belangrijk om de mening van de leden van de FIA te horen, en hij was er niet tegen, alleen dat hij meer tijd nodig had voor die beslissing', zegt Wolff.

Het format van de sprintrace werd vorig jaar bij drie evenementen geïntroduceerd. De F1 probeerde er dit jaar nog drie aan toe te voegen, maar de stap werd geblokkeerd door teams die een extra compensatie wilden voor de extra races. Desalniettemin verwacht Alpine-CEO Laurent Rossi dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het voorstel wordt aangenomen. 'Het is goed dat alle bestuursorganen ervoor zorgen dat ze volledig op één lijn zitten, want als je daar eenmaal bent, kun je niet echt meer terug. We zullen een beetje debatteren totdat we op één lijn zitten, en dan gaan we er gewoon voor', aldus Rossi.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws