FIA gaat incident overstekende Hamilton tijdens GP Qatar opnieuw onderzoeken Formule 1
Formule 1

FIA gaat incident overstekende Hamilton tijdens GP Qatar opnieuw onderzoeken

FIA gaat incident overstekende Hamilton tijdens GP Qatar opnieuw onderzoeken

De FIA gaat opnieuw kijken naar de actie van Lewis Hamilton nadat zijn race op het Lusail International Circuit vroegtijdig ten einde. Na de crash met teamgenoot George Russell kwam de safetycar de baan op en nadat alle auto's die al in het treintje zaten waren gepasseerd, stak de Mercedes-coureur het circuit over. Het bestuursorgaan van de Formule 1 wil met het heropende onderzoek Hamilton geen nieuwe straf opleggen, maar kijken welke straf in de toekomst gegeven zou moeten worden.

Na een clash met teamgenoot Russell in de eerste bocht was het einde oefening voor Hamilton in de Grand Prix van Qatar. De zevenvoudig wereldkampioen probeerde zijn landgenoot na de start aan de buitenkant in te halen, maar zijn achterwiel maakte contact met de Mercedes-bolide van Russell. Hamilton schoot van de baan af en kwam vast te staan in het grind. De coureur moest uitstappen en besloot de baan over te steken om later weer terug te keren bij zijn team.

Dat was duidelijk niet de bedoeling in de ogen van de FIA. Het bestuursorgaan besloot om de Mercedes-coureur te beboeten. De 103-voudig kreeg een boete van vijftigduizend euro opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk. De FIA is niet helemaal tevreden met deze beslissing en gaat de zaak opnieuw bestuderen. Dit zal niet leiden tot een hogere straf voor Hamilton, maar het bestuursorgaan zal kijken naar de straffen in de toekomst. De FIA heeft geconcludeerd dat het voorval een stuk erger is dan een week eerder werd gedacht.

FIA kijkt naar rolmodelstatus Hamilton

Hamilton werd na de race natuurlijk naar de stewards geroepen en daar heeft hij zijn zegje kunnen doen. De FIA heeft aangegeven dat de zevenvoudig wereldkampioen zijn fout erkende en daarvoor zijn excuses heeft aangeboden. Aangezien de zaak een stuk erger is dan aanvankelijk gedacht, wordt er dus opnieuw gekeken naar het incident. 'De FIA maakt zich zorgen over de indruk die zijn acties kunnen hebben achtergelaten bij jongere coureurs, gezien zijn rolmodelstatus', zegt de FIA, geciteerd door Motorsport.com.

Het moment in Qatar is ook in de schijnwerpers komen te staan na een recent incident bij het wereldkampioenschap karten. De Britse karter Joe Turney werd van de baan geduwd terwijl hij voor de leiding vocht en probeerde zijn kart weer op de baan te krijgen. Hij werd geraakt door een andere rijder en liep verwondingen aan zijn been op. De uitkomst van het onderzoek zal dus duidelijkheid moeten scheppen over de straffen die coureurs zullen krijgen bij eenzelfde vergrijp als dat van Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws