FIA gaat stap verder tegen kopieerstrategie: 'reverse engineering' wordt verboden Formule 1
Formule 1

FIA gaat stap verder tegen kopieerstrategie: 'reverse engineering' wordt verboden

FIA gaat stap verder tegen kopieerstrategie: 'reverse engineering' wordt verboden

Vanaf het 2021-seizoen gaat de FIA nog meer technische reglementen toevoegen om de 'Racing Point-strategie' in de toekomst te voorkomen. De internationale autosportfederatie verbiedt vanaf 2021 reverse engineering, zodat teams niet met een compleet gekopieerde auto op de grid verschijnen.

De strategie is simpel: men koopt of fotografeert een onderdeel, zoekt uit hoe deze werkt en in elkaar zit en produceert het onderdeel vervolgens zelf. Racing Point bleek een meester te zijn in deze strategie en kopieerde vrijwel de hele Mercedes-bolide van 2019. Voor het seizoen van volgend jaar wordt deze strategie dus verboden door een aantal regels aan te passen.

Normaal gesproken mogen deze regels alleen aangepast worden als alle teams het hier unaniem mee eens zijn, maar de FIA kan dit omzeilen door de regels op te nemen in het Concorde Agreement: hier hoeven slechts acht van de tien Formule 1-teams toe te stemmen.

Wolff blij met nieuwe regel

Toto Wolff is in ieder geval een voorstander van de nieuwe reglementen. 'De hele auto werd gescand, die technologie bestaat en er is niks aan te doen', vertelt hij bij Motorsport. De Mercedes-teambaas zegt zelfs dat er spionnen op de daken tegenover de pitstraat liggen: 'Iedereen zoomt vanuit daar in op de kleinste details, hier moeten we wat aan doen.' (Foto: Racing Point F1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws