FIA-president organiseert meerdere bijeenkomsten om F1-reglementen te bespreken Formule 1
Formule 1

FIA-president organiseert meerdere bijeenkomsten om F1-reglementen te bespreken

FIA-president organiseert meerdere bijeenkomsten om F1-reglementen te bespreken

De FIA gaat op de maandag na de Grand Prix van Italië bij elkaar komen om de reglementen binnen de Formule 1 te bespreken. Meerdere regels zijn gedurende het huidige seizoen besproken en in twijfel getrokken, en ook in Monza is er weer verwarring ontstaan over de regelgeving van de FIA. De bijeenkomst van maandag is de eerste in een serie van verschillende vergaderingen waarbij de raceofficials en teambazen bij elkaar komen.

Mohammed Ben Sulayem zal de gesprekken overzien. De nieuwe president van de FIA heeft in de afgelopen maanden met de coureurs gesproken en daar kwamen enkele interessante dingen uit. Meerdere problemen zijn genoemd en daar gaan de belangrijke mensen binnen de sport over debatteren. De coureurs lieten vooral hun zorgen over de track limits, de superlicentiepunten en de manier waarop gridstraffen invloed hebben voor de startopstelling weten. Dat laatste is vooral tijdens de Grand Prix van Italië een probleem gebleken.

De consistentie in de beslissingen van de wedstrijdleiding is dus al meerdere malen in twijfel getrokken. Voldoende reden voor de FIA om de koppen bij elkaar te steken. 'Dit is de eerste vergadering van deze omvang sinds 2013 en het is een onderdeel van de missie van de president om de sport te verbeteren', leest een statement van het bestuursorgaan. 'We gaan coureurs, teams, stewards en andere officials bij elkaar brengen om samen te werken. Deze vergadering zal een onderdeel zijn van meerdere bijeenkomsten die ervoor moeten zorgen dat de toekomst van de sport steeds meer vorm krijgt.'

FIA gaat ROC-regels verder verduidelijken

De FIA heeft dit seizoen al heel erg veel veranderingen doorgebracht, naar aanleiding van de Grand Prix van Abu Dhabi van vorig jaar. Zo werd hett Remote Operations Centre (ROC) het leven in geroepen om zo momenten tijdens de race rustig terug te kijken. De FIA wil de regels omtrent het ROC verder verduidelijken en deze inzetten tijdens de vergaderingen om zo enkele beslissingen te bespreken. Vooralsnog heeft het ROC niet de macht om beslissingen van de wedstrijdleiding terug te draaien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws