F1 Live 15.00u | Grand Prix van Italië 2022 Formule 1
Formule 1

F1 Live 15.00u | Grand Prix van Italië 2022

F1 Live 15.00u | Grand Prix van Italië 2022

De dag van de Grand Prix van Italië is aangebroken. Traditioneel wordt het Europese seizoen van de Formule 1 afgesloten op het illustere Autodromo Nazionale Monza. Charles Leclerc start zondagmiddag vanaf poleposition, terwijl Max Verstappen vanaf P7 voor de overwinning gaat. Zoals altijd houdt F1Maximaal je helemaal op de hoogte middels een liveblog.

Na een zinderende kwalificatie bleek dat het met de snelheid van Ferrari wel goed zit tijdens de thuisrace van het team. Leclerc pakte pole op ruim een tiende van Verstappen, die een gridstraf van vijf plaatsen heeft voor het verwisselen van de verbrandingsmotor. De Red Bull Racing-coureur zakt hierdoor terug naar P7 en zal niet naast zijn leeftijdgenoot starten. Dat Verstappen zevende zou starten, was gek genoeg toch niet zo'n simpele rekensom als gedacht.

In de paddock verwachtte men dat de regerend wereldkampioen als vierde zou beginnen, gezien er ook nog coureurs achter hem waren met gridstraffen. Het is alleen al een aantal jaar zo dat je terug wordt gezet naar de plek waar je zou starten met je straf. Dus vijf plaatsen straf is ook écht vijf plaatsen straf. Door de hoeveelheid straffen is het achterin het veld niet het geval dat men start waar ze zouden moet starten. Enkel Carlos Sainz, Lewis Hamilton en Yuki Tsunoda doen dit dankzij hun back of the grid-penalty's.

'Super-sub' De Vries meteen voor Latifi

Door alle straffen is er in ieder geval één iemand die heel blij zal zijn met zijn startplek en dat is niemand minder dan Nyck de Vries. Op zaterdag moest de 27-jarige plotseling Alexander Albon vervangen, doordat de Williams-coureur een blindedarmontsteking heeft opgelopen. De Vries kwalificeerde direct voor teamgenoot Nicholas Latifi en stootte door naar Q2. Daar noteerde hij de dertiende tijd en door alle straffen start hij naast Verstappen op P8. Het zal interessant worden om te zien of Verstappen naar voren kan komen én of De Vries meteen punten kan pakken.

GP Italië live kijken?

De Grand Prix van Italië wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Italië

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 15.00u | Grand Prix van Italië 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws