Fisichella: 'Een coureur als Verstappen wordt maar eens in de twintig jaar geboren' Formule 1
Formule 1

Fisichella: 'Een coureur als Verstappen wordt maar eens in de twintig jaar geboren'

Fisichella: 'Een coureur als Verstappen wordt maar eens in de twintig jaar geboren'

Giancarlo Fisichella heeft zijn bewondering voor Max Verstappen uitgesproken. De voormalig coureur denkt dat de rijder van Red Bull Racing nog wel een tijdje dominant zal zijn in de Formule 1, zeker nu hij zijn zwakke punten heeft weten te elimineren. Fisichella ziet Verstappen dan ook als een complete coureur. Dergelijke talenten worden volgens de voormalig Formule 1-coureur maar eens in de twintig jaar geboren.

Momenteel staat er geen maat op Verstappen en Red Bull. Daar zal in de nabije toekomst waarschijnlijk weinig aan veranderen. 'Ik vrees dat Max nog een lange tijd zal domineren als de samenwerking met Red Bull zo sterk blijft', zegt Fisichella bij La Gazzetta dello Sport. 'Verstappen is namelijk al een talent sinds hij in karts racete. Hij kwam op zeventienjarige leeftijd in de Formule 1 en won zijn eerste Grand Prix op het moment dat hij van Toro Rosso naar Red Bull overstapte.'

De Italiaan geeft wel aan dat Verstappen in zijn eerste jaren bij Red Bull wel een flinke groei moest doormaken. Nu ziet Fisichella dat de tweevoudig wereldkampioen foutloos is. 'Aan het begin maakte hij wat fouten door zijn onervarenheid, maar nu maakt hij bijna nooit meer fouten. Hij heeft een ongelooflijke consistentie in zijn prestaties en hij heeft zijn zwakke punten geëlimineerd. Hij gaat snel in natte omstandigheden, in droge omstandigheden, in kwalificatierondes en in de race. Hij is een complete coureur.'

Fisichella: 'Alleen Leclerc kan met Verstappen vergeleken worden'

Fisichella vindt het vooral knap wat Verstappen allemaal heeft bereikt aangezien de Nederlander nog vele jaren voor zich heeft in de racerij. 'Met wat hij op zijn leeftijd heeft gedaan en nog steeds doet, loopt hij zelfs voor op de grote coureurs uit het verleden.' De meeste coureurs kunnen op dat gebied niet meer tippen aan Verstappen. 'Alleen Charles Leclerc kan met hem worden vergeleken op dit gebied. Hoe dan ook, een coureur als Verstappen wordt maar eens in de twintig jaar geboren', aldus Fisichella.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws