Oud-GP2-coureur maakt zich zorgen om Ferrari: 'Snap de frustratie van Leclerc wel' Formule 1
Formule 1

Oud-GP2-coureur maakt zich zorgen om Ferrari: 'Snap de frustratie van Leclerc wel'

Oud-GP2-coureur maakt zich zorgen om Ferrari: 'Snap de frustratie van Leclerc wel'

Davide Valsecchi voorspelt dat het team van Ferrari nog een lastige periode tegemoet gaat. De Italiaanse renstal wist vorig seizoen niet de gedroomde titel te winnen en nu zijn er veel veranderingen binnen het team. Dit zorgt ervoor dat de renstal nog veel werk te verrichten heeft en dat wordt moeilijker gemaakt door Red Bull Racing, dat momenteel op zeer hoog niveau presteert. Valsecchi begrijpt dat ook de frustratie bij Charles Leclerc.

Ferrari kent momenteel niet de seizoenstart die het team graag had willen zien. Valsecchi denkt dat het moeilijk gaat worden voor de Italiaanse renstal om de prestatie van vorig seizoen te evenaren. 'Ik maak me een beetje zorgen', zegt de voormalig GP2-coureur bij La Gazzetta dello Sport. 'De top van Ferrari zegt dat tweede eindigen niet genoeg is, maar wat gaat er gebeuren als het team derde of vierde eindigt? Ik snap de verwachtingen, want bij Ferrari moet je winnen. Als je dat niet doet, dan lig je eruit.'

Mattia Binotto was afgelopen winter het slachtoffer van de tweede plek van Ferrari in beide kampioenschappen. Nu Frédéric Vasseur aan het roer staat, zijn er al veel veranderingen geweest binnen de muren van de fabriek in Maranello. 'Het zorgt voor een hele moeilijke situatie waarin nog veel werk te verrichten is. Bovendien is de concurrentie perfect. De concurrentie verkeert momenteel in uitstekende vorm, waardoor het allemaal nog moeilijker wordt voor Ferrari.'

'Snap de frustratie van Leclerc wel'

Door de moeilijkheden bij Ferrari is de toekomst van Leclerc bij Ferrari onzeker. De Monegask heeft een contract tot en met het einde van 2024, maar het is de vraag of hij zijn contract bij de Scuderia gaat verlengen. 'Een coureur met het talent van Leclerc hoort eigenlijk te domineren, dus ik snap zijn frustratie. Hij moet zichzelf, net zoals Alonso dat deed, weten te resetten. Hij hoeft niet altijd hetzelfde niveau aan te tikken als tijdens de kwalificatie in Bakoe, maar hij moet wel elke zondag op zijn best zijn', aldus Valsecchi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws