Fittipaldi denkt dat Verstappen voor ommekeer kan zorgen: 'Hij zal Ferrari uitdagen' Formule 1
Formule 1

Fittipaldi denkt dat Verstappen voor ommekeer kan zorgen: 'Hij zal Ferrari uitdagen'

Fittipaldi denkt dat Verstappen voor ommekeer kan zorgen: 'Hij zal Ferrari uitdagen'

Emerson Fittipaldi weet zeker dat Red Bull Racing en Max Verstappen de achterstand om kunnen draaien. De Oostenrijkse renstal kent momenteel een zware seizoensstart na drie uitvalbeurten in evenveel Grands Prix. Verstappen viel tijdens de race in Australië voor de tweede keer dit seizoen uit, waardoor de achterstand op Charles Leclerc is opgelopen tot 46 punten. Fittipaldi ziet dan ook dat de Italiaanse formatie de sterkste auto heeft neergezet.

'Het was een lastige openingsfase van het seizoen voor Red Bull, maar ze hebben tegelijkertijd ook hun potentie laten zien', merkt de tweevoudig wereldkampioen op bij VegasInsider.com. De Red Bull-auto lijkt de snelheid wel te hebben, aangezien Verstappen in Saoedi-Arabië de overwinning wist te pakken. Door de problemen met de betrouwbaarheid staat de Nederlander nu op achterstand. 'Max zal het Ferrari moeilijk gaan maken. Hij is altijd een uitdager. Dat kan hij niet uitzetten.'

De Braziliaan ziet dat de basis bij Red Bull goed zit. Het Oostenrijkse team is op het moment dan ook de enige renstal die het Ferrari enigszins moeilijk maakt. Fittipaldi verwacht dat Red Bull het hele seizoen een uitdager zal blijven. 'Ze hebben alleen wat meer betrouwbaarheid nodig, dus Honda moet keihard aan de slag. Ze zijn het team dat Ferrari kan en zal uitdagen. Zij zullen een gevaar zijn voor Charles Leclerc en Carlos Sainz. Daar bestaan geen twijfels over.'

Fittipaldi: 'Ferrari heeft het beste pakket'

De F1-75 van Ferrari lijkt op het moment het beste basispakket van de Formule 1 te hebben. De Italiaanse renstal heeft nog geen upgrades op de auto gezet, maar ze begrijpen de bolide wel heel goed. 'Ferrari heeft dan ook het beste pakket naar mijn mening. Ze zijn op allerlei banen heel erg snel, ze hebben betrouwbaarheid, een snelle motor en geweldige grip. Ik heb heel veel respect voor de progressie die Ferrari heeft gemaakt dit jaar', aldus Fittipaldi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws