Massa voorspelt dominant Ferrari: 'Zullen ijzersterk zijn in Imola, Spanje en Monaco' Formule 1
Formule 1

Massa voorspelt dominant Ferrari: 'Zullen ijzersterk zijn in Imola, Spanje en Monaco'

Massa voorspelt dominant Ferrari: 'Zullen ijzersterk zijn in Imola, Spanje en Monaco'

Felipe Massa is zwaar onder de indruk van Ferrari. Zijn voormalige werkgever heeft de nieuwe reglementen in de Formule 1 als beste geïnterpreteerd en de Italiaanse renstal heeft op het moment dan ook de sterkste bolide. Ondanks dat het seizoen nog lang duurt, ziet de Braziliaan dat het er rooskleurig uitziet voor Ferrari. Wel stelt de voormalig coureur dat Carlos Sainz in de aankomende races dichter bij teamgenoot Charles Leclerc moet zitten.

Al vanaf de testdagen in Barcelona ziet de Scuderia er ijzersterk uit. Deze vorm wist Ferrari door te trekken naar het daadwerkelijke seizoen en dat heeft een positieve indruk achtergelaten bij Massa. 'Ik ben zeer onder de indruk van de mensen in Maranello en hoe zij de nieuwe regels hebben begrepen', zegt de meervoudig racewinaar bij La Gazzetta Dello Sport. 'Het is niet zo vreemd dat ze zo ver voor staan in de titelstrijd. Ze moeten echter nog niet te vroeg juichen, want het seizoen duurt nog lang. Ze hebben de titel nog niet gewonnen.'

De aankomende races lijken enkele andere teams, zoals Red Bull Racing en Alpine, upgrades mee te gaan nemen. Op deze manier hopen zij het gat te dichten naar Ferrari. Massa voorspelt dat de Scuderia ook de aankomende Grands Prix in Europa uitstekend voor de dag zal komen. 'Er komen nu circuits aan waarop downforce een belangrijke rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan Imola, Spanje en Monaco. Daar zullen ze nog sneller zijn. Red Bull heeft veel snelheid over het rechte stuk, maar Ferrari heeft heel erg veel balans in de bochten.'

Massa: 'Sainz moet in vijf races perfect zijn'

Momenteel is het Leclerc die de dans leidt voor Ferrari. Sainz is op momenten wel in de buurt gekomen, maar delft op het moment nog het onderspit. Vooral zijn fout op Albert Park zal nog lang rondspoken in het hoofd van de Spanjaard. 'Het is ook niet makkelijk om een coureur bij Ferrari te zijn. Misschien was de fout in Australië wel het resultaat van het feit dat hij onder druk staat. Hij moet binnen vier of vijf races perfect zijn. Anders zal Ferrari het voordeel gaan geven aan Leclerc', aldus Massa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws