Formule 1-CEO ziet strijd Verstappen-Hamilton bijna eindigen: 'Zijn hier heel blij mee' Formule 1
Formule 1

Formule 1-CEO ziet strijd Verstappen-Hamilton bijna eindigen: 'Zijn hier heel blij mee'

Formule 1-CEO ziet strijd Verstappen-Hamilton bijna eindigen: 'Zijn hier heel blij mee'

Formule 1-CEO Stefano Domenicali ziet de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton bijna tot een einde komen. Met nog twee races op de kalender, en een gat van acht punten in het voordeel van de Nederlander, is deze strijd nog steeds onverminderd spannend. Domenicali is blij om te zien dat Verstappen en Hamilton zo gewaagd zijn aan elkaar.

'Het is altijd een hoop van mij geweest sinds het begin van het seizoen dat het kampioenschap kan eindigen in de laatste paar races', begint Domenicali in gesprek met Adnkronos. 'Zowel bij de coureurs als de constructeurs. Het is zeker iets dat waarde geeft aan zo'n intens en mooi seizoen. Formule 1 groeit over de hele wereld. We zijn hier echt heel blij mee en het is leuk om het zo te eindigen.'

'Dat hoop ik niet alleen als Italiaan'

De oud-teambaas van Ferrari hoopt dat het team uit Maranello weer terug komt aan de top. 'Dat hoop ik niet alleen als Italiaan, want Ferrari heeft altijd al deel uitgemaakt van de Formule 1 en ze zijn van essentiële waarde', aldus Domenicali. 'Ik geloof dat ze dit jaar de derde plaats kunnen bereiken en dat kan een goed uitgangspunt zijn om in de nabije toekomst naar te kijken.'

Ook gaat Domenicali nog even in op de gehouden sprintraces. 'Ik moet zeggen dat zowel de promotors en de media als de fans een belangrijke waardering hebben gehad voor het concept van de sprintrace. Het doel is om in de komende weken te overleggen om te proberen, met enige voorzorgsmaatregelen, een programma te maken van maximaal zes sprints in het komende jaar. In de komende twee weken zullen we alle details bepalen en dan zullen we ze communiceren', besluit Domenicali.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws