Hamilton nog steeds niet comfortabel in W14: 'Stoelprobleem zal verdwijnen met nieuw concept' Formule 1
Formule 1

Hamilton nog steeds niet comfortabel in W14: 'Stoelprobleem zal verdwijnen met nieuw concept'

Hamilton nog steeds niet comfortabel in W14: 'Stoelprobleem zal verdwijnen met nieuw concept'

Lewis Hamilton voelt zich nog altijd niet comfortabel in de W14. Hij worstelt met de zitpositie en Mercedes-teambaas Toto Wolff refereert er dan ook naar als het 'stoelprobleem' van de zevenvoudig wereldkampioen. Het team van de Duitse renstal is hard bezig met het verbeteren van het concept, maar Wolff gelooft niet dat het hele probleem van de zitpositie opgelost kan worden, ook omdat teamgenoot George Russell niet dezelfde ongemakken ervaart, vertelt Wolff bij de Duitse tak van Motorsport.com.

Lewis Hamilton staat momenteel vierde in de WK-stand en is daarmee de snelste coureur achter de dominante Red Bull Racing-coureurs en verrassing van het seizoen, Fernando Alonso. Toch weerspiegelt zijn hoge rangschikking niet zijn tevredenheid met de auto, want nog altijd voelt hij zich oncomfortabel als hij de W14 instapt.

Wolff: 'We kunnen niet het hele zitvlak aanpassen'

Het grootste probleem dat hij heeft met de auto is de zitpositie. De zevenvoudig wereldkampioen is van mening dat hij te ver naar voren zit in de cockpit. 'Tijdens het rijden heb ik het gevoel alsof ik op de voorwielen zit', legt Hamilton uit. 'Dat is één van de naarste gevoelens die je kan hebben tijdens het rijden, dus dat maakt het niet makkelijker om het duel aan te gaan met andere coureurs.'

Hamilton is niet bepaald stil geweest over zijn problemen met het zitvlak, en teambaas Wolff heeft aangegeven dat het team serieus luistert naar de feedback van de zevenvoudig wereldkampioen. 'We kunnen natuurlijk niet het hele concept aanpassen, maar we kunnen het zitvlak wel wat verschuiven, tussen de vijf en vijftien centimeter' vertelt Wolff.

Russell lijkt geen problemen met het zitvlak te hebben

Verder zal het lastig woorden voor het team van Mercedes om aanpassingen te doen voor het 'zitprobleem' van Hamilton, vooral ook omdat zijn teamgenoot er geen last van lijkt te hebben. 'Vanuit een technisch oogpunt is het ook niet een heel groot probleem, dus met de updates ligt de prioriteit bij andere onderdelen', legt Wolff verder uit. 'Wel is het belangrijk dat al onze coureurs een goed gevoel hebben in de auto en de mening van Lewis (Hamilton, red.) is ook zeer belangrijk, dus we zullen kijken tot in hoeverre we hem tegemoet kunnen komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws