Formule E-baas geen fan van Verstappen-dominantie: 'Als competitiviteit verdwijnt, verdwijnen ook de fans' Formule 1
Formule 1

Formule E-baas geen fan van Verstappen-dominantie: 'Als competitiviteit verdwijnt, verdwijnen ook de fans'

Formule E-baas geen fan van Verstappen-dominantie: 'Als competitiviteit verdwijnt, verdwijnen ook de fans'

Met zeven verschillende winnaars in 2023 was het in de Formule E heel wat spannender dan in de F1 en daar is de baas van de uitsluitend elektrische raceklasse heel blij mee. Jeff Dodds, de CEO van de Formule E, gaf onlangs tegenover de internationale media aan dat de Formule E niet dezelfde weg wil inslaan als de Formule 1, die volgens hem 'te voorspelbaar' is geworden.

Red Bull Racing won vorig seizoen 21 Grands Prix. Slechts één race werd gewonnen door een ander team. Carlos Sainz won voor Ferrari in Singapore, maar voor de rest was het al Max Verstappen (en Sergio Pérez) dat de klok sloeg. In de Formule 1 ontvouwde zich een ander scenario. Met zeven verschillende winnaars was de uitsluitend elektrische autosportklasse op papier stukken interessanter en spannender, tot blijdschap van Dodds, die enorm trots is op hoe competitief de Formule E is.

'Ik denk dat we in negen seizoenen tijd acht verschillende wereldkampioenen hebben gehad. Bijna elk jaar kwam het tevens aan op de laatste race van het kampioenschap', blikte de baas van de Formule E terug. 'Als je alleen nog maar kijkt naar de conclusie vorig jaar in Londen, dan heb je drie coureurs van drie verschillende teams die de wereldtitel nog konden winnen. Dat is heel bewust gedaan. We weten dat de fans van competitie houden en als dat verdwijnt, dan verdwijnt ook de fanbase. Wij zijn doelbewust bezig om de competitiviteit hoog te houden.'

Dominantie van Verstappen als dooddoener?

In de Formule 1 is het ondertussen al twee jaar Verstappen die de scepter zwaait. De Nederlander won in 2021 zijn eerste wereldtitel na een jaar lang bikkelen met Lewis Hamilton, maar domineerde de daaropvolgende twee seizoenen. Ook dit jaar is Verstappen weer de gedoodverfde favoriet om zich voor de vierde keer tot kampioen te kronen. Dodds had het alleszins al voelen aankomen.

'Misschien hebben jullie (de media, red.) het wel gezien, maar ik heb onlangs een weddenschap afgesloten waarin ik het had over de garantie dat Verstappen zal winnen. Velen zeiden toen dat ik overdreef, maar kijk nu... Hij heeft twee op twee gehaald en nu is het plots de vraag of hij alle 24 races kan winnen.' De uitspraken van Dodds zijn veelzeggend en de baas van de Formule E is er alvast op gebrand dat zijn raceklasse niet dezelfde weg inslaat als de F1. 'Wij willen die sport niet zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws