Frijns geniet van titelstrijd: ‘Het is nu hard tegen hard’ Formule 1
Formule 1

Frijns geniet van titelstrijd: ‘Het is nu hard tegen hard’

Frijns geniet van titelstrijd: ‘Het is nu hard tegen hard’

Formule E- en WEC-coureur Robin Frijns vindt niet dat Max Verstappen bestraft moet worden voor zijn verdedigende actie in Brazilië. Wel spreekt hij zijn waardering uit voor Toto Wolff, die erg uitgesproken was over het incident en de beslissingen van de stewards. Frijns merkt verder op hoe de aanpak van Verstappen en Hamilton is veranderd in de titelstrijd.

Frijns, die zelf reserverijder voor Sauber en Caterham was, vertelt tegen Motorsport.com dat hij heeft genoten van de Grand Prix van Brazilië. De Limburger was onder de indruk van het optreden van Lewis Hamilton. ‘Ik moet zeggen dat hij het wel heel goed gedaan heeft dit weekend.’ Wel erkent hij dat de Brit een motorisch voordeel had ten opzichte van de concurrentie, wat zijn inhaalrace ‘veel gemakkelijker’ maakte. ‘Maar je moet het wel nog even doen’, oordeelt hij.

De laatste coureur die Hamilton moest inhalen voor de overwinning, was Verstappen. Dat ging aanzienlijk moeilijker dan bij coureurs die de Nederlander voorafgingen. In ronde 48 probeerde Hamilton zijn titelrivaal in te halen in bocht 4. De Brit leek er al voorbij te zijn, maar Verstappen remde zeer diep in, waarna beide rijders de bocht niet haalden. Het incident werd door de stewards genoteerd, maar een straf werd niet uitgedeeld. Terecht, vindt de Limburger. ‘Ze beslissen samen om buiten de baan te rijden, dus ik vind dat er geen straf nodig was.’ Frijns geeft aan dat hij hetzelfde had gedaan. Daarnaast was er een andere manier waarop Hamilton Verstappen in had kunnen halen: ‘Hamilton had ook naar binnen kunnen snijden en dan had hij Max ingehaald.’

‘Hard tegen hard’

Na afloop van de race was Toto Wolff niet onder de indruk van de beslissing van de stewards. Hij sprak zich in de media meermaals uit over deze en andere beslissingen, onder andere ook over het besluit om Hamilton te diskwalificeren op vrijdag. Wolffs uitgesprokenheid werd niet door iedereen even goed ontvangen. Frijns is het niet met alle uitspraken van de Oostenrijker eens, maar spreekt wel zijn waardering voor hem uit: ‘Hij gaat volledig voor zijn team. Ik vind het een beetje krom om te zeggen ‘iedereen is tegen ons’, maar het is hard tegen hard. Zo’n man wil je gewoon achter je hebben staan.’

Niet alleen naast de baan gaat het hard tegen hard. Ook op de baan zijn Hamilton en Verstappen meermaals in aanraking gekomen. De clash in Brazilië was mild, in vergelijking met de aanvaringen op Monza en Silverstone, waarbij er daadwerkelijk crashes kwamen. Frijns merkt op dat Hamilton duidelijk harder is geworden in zijn aanpak: ‘In het begin nam hij niet zoveel risico, maar nu heeft hij wel echt de stap gezet naar Max van: ‘Tot hier en niet verder’.’ In Barcelona en op Imola koos Hamilton nog eieren voor zijn geld in de eerste bocht, maar sinds de eerdergenoemde crash op Silverstone neemt Hamilton meer risico’s. ‘Daardoor is het nu hard tegen hard en dat vind ik wel mooi om te zien’, vindt Frijns.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws