Gasly over lastige situatie bij Alpine: 'In de auto ga ik als een beest tekeer' Formule 1
Formule 1

Gasly over lastige situatie bij Alpine: 'In de auto ga ik als een beest tekeer'

Gasly over lastige situatie bij Alpine: 'In de auto ga ik als een beest tekeer'

Pierre Gasly heeft het lastig bij Alpine, dat belabberd aan het 2024-seizoen begonnen is. In 2023 eindigden beide coureurs van Alpine nog op het podium, maar dit jaar staat de nul nog op het scorebord. Sterker nog, Alpine is vooralsnog de hekkensluiter, en dat stelt het geduld van Gasly af en toe flink op de proef.

De Fransman mocht in 2019 naar topteam Red Bull Racing, maar werd halverwege het seizoen alweer vervangen. Na een sterke periode bij AlphaTauri, vond hij het na 2022 tijd voor een stap omhoog. Alpine bood daar een goede kans voor, als fabrieksteam, maar inmiddels staat het zusterteam van Red Bull voor Alpine. Gasly legt echter uit dat hij er vol voor blijft gaan. 'Zodra ik in de auto zit, ga ik als een beest tekeer', deelt de Fransman met Motorsport.com.

Strijden in de achterhoede

Gasly probeert te maximaliseren, ook al stond hij voor Australië 21e in een kampioenschap met twintig vaste deelnemers. 'Ik wil het beste doen met het pakket dat ik tot mijn beschikking heb. Zelfs als we nu een geweldige ronde rijden, dan sta je veertiende, of als je een ijzersterke race rijdt, dan word je dertiende. Dat geeft niet dezelfde voldoening als een overwinning of zelfs een vijfde plek. Als team leren we hiervan en proberen we te verbeteren. Het team werkt heel hard, en ik kan zien dat ze bepaalde richtingen kiezen om ons pakket te verbeteren, en ik weet ook dat we zullen verbeteren, maar dat gaat wel tijd kosten.'

In Australië eindigde Gasly dertiende, na als zeventiende gestart te zijn; zijn beste resultaten van het seizoen. Daardoor steeg Gasly naar de negentiende plek in het kampioenschap. 'Afgelopen jaar vocht ik nog met Carlos Sainz voor de vierde plek. Nu wint hij de race, en eindig ik dertiende', baalt de Fransman. 'Leuk is het dus niet, maar dit is de positie waarin we ons bevinden. Ik weet ook dat we hier niet blijven, en ik vertrouw erop dat het team oplossingen zal vinden om de prestaties te verbeteren. Maar we moeten verbeteren zodat we weer voor de punten kunnen vechten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws