Gasly reageert op gebakkelei met Hamilton op het asfalt tijdens testdag 3 Formule 1
Formule 1

Gasly reageert op gebakkelei met Hamilton op het asfalt tijdens testdag 3

Gasly reageert op gebakkelei met Hamilton op het asfalt tijdens testdag 3

Pierre Gasly heeft veel opgestoken van het gevecht dat hij voerde met Lewis Hamilton tijdens testdag 3 in Bahrein. De AlphaTauri-coureur kwam Hamilton tegen op het circuit, en dat leidde tot enkele ronden bakkeleien op het asfalt. Ze maakten het elkaar niet extreem moeilijk, maar tastten vooral af hoe het is om te strijden met de 2022-bolides.

'Ik was verrast dat ik een paar ronden met Hamilton kon vechten', stelt Gasly tijdens de persconferentie, vermoedelijk doelend op het snelheidsgebrek van zijn Britse tegenpool. Naar alle waarschijnlijkheid komt dit omdat Mercedes nog wat snelheid achter de hand houdt en nog niet open kaart wil spelen voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein 2022.

Gasly heeft veel opgestoken van het gevecht, merkt hij op: 'Volgen gaat veel makkelijker dan vorig jaar. Dat stemt mij tevreden voor het aankomende jaar.' De reglementswijzigingen hadden als primair doel om het makkelijker te maken voor de rijders om elkaar te volgen. Gasly, die in de AT03 stapt in 2022, meent dat dit het geval is.

Werk aan de winkel, maar Mercedes ook niet optimaal

Gasly geeft toe dat de balans van de AlphaTauri nog niet zo ligt als hij wil. Wel biedt het voor hem hoop dat het ook leek alsof de Mercedes nog geen perfecte bolide op het asfalt wist te zetten. 'We hebben nog veel werk te verrichten en moeten de balans nog optimaliseren. Ik zag echter dat ook Mercedes het nog niet helemaal op de rails heeft.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws