Gasly schrijft emotioneel artikel om moeilijke tijd achter zich te laten Formule 1
Formule 1

Gasly schrijft emotioneel artikel om moeilijke tijd achter zich te laten

Gasly schrijft emotioneel artikel om moeilijke tijd achter zich te laten

Pierre Gasly heeft een zwaar hoofdstuk van zijn carrière afgesloten door het schrijven van een emotioneel artikel. In samenwerking met een journalist van de Players' Tribune zette hij zijn verhaal op papier. De Fransman had zwaar te lijden onder de dood van zijn goede vriend Anthoine Hubert, die in 2019 overleed bij een zware crash op Spa. Daarnaast werd hij ook nog eens gedegradeerd door Red Bull.

'Ik had zoveel dingen die ik wilde delen. Er is nu echt een last van mijn schouders afgevallen', aldus Gasly over zijn artikel. Hij beschrijft hoe het was om terug te keren op Spa, een jaar na de dood van zijn goede vriend. Samen klommen ze op door de raceklassen, op weg naar de Formule 1, totdat het misging. Een enorme schok voor Gasly, die het artikel zorgvuldig overlegde met de familie Hubert. 'Dit is de manier waarop ik mijn gevoelens wilde uiten. We zijn allemaal mensen, dat wordt soms vergeten in de sport. Het is goed om daar even aan te herinneren.'

Daarnaast deed ook de degradatie door Red Bull veel pijn. 'Gelukkig kan ik dat hoofdstuk nu afsluiten, dat is heel belangrijk voor mij.' Opgeven zit er niet in, ook al is het som zwaar. 'Ik heb altijd al een duidelijk idee gehad van wat ik wil bereiken in deze sport. Met goede prestaties komen er vanzelf weer mogelijkheden', zo houdt de Fransman hoop op een terugkeer bij Red Bull.

Emotionele rollercoaster 

Naast alle moeilijke momenten was er afgelopen seizoen ook een enorm hoogtepunt voor de coureur van AlphaTauri. In Italië wist hij bij de GP op Monza zijn eerste overwinning in de Formule 1 te behalen. Ook dit komt terug in zijn artikel, waarin hij beschrijft hoe er naast de enorme vreugde ook allerlei andere emoties opborrelden. 'Ik heb nu alles afgesloten. Het was misschien niet fijn om alles te delen, maar het is wel onderdeel van wie ik ben.' Soms is het fijner om alles op te schrijven vertelt de Fransman. 'Het heeft me uiteindelijk echt geholpen, dus dat is goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws