Mercedes komt met 'kieuwen' als oplossing voor oververhittingsproblemen Formule 1
Formule 1

Mercedes komt met 'kieuwen' als oplossing voor oververhittingsproblemen

Mercedes komt met 'kieuwen' als oplossing voor oververhittingsproblemen

Wereldkampioen Mercedes heeft een nieuwe update ontwikkeld. De nieuwe W12 is uitgerust met een set 'kieuwen', die de problemen met oververhitting van de wintertests moeten oplossen. Ze zijn te vinden op de zijkanten van de motorkap, om de warmte van de radiatoren af te voeren. Maar is het voldoende om het probleem te bestrijden?

Tijdens de wintertest ging het op de eerste testdag meteen mis. Oververhitting die ervoor zorgde dat de versnellingsbak en hydraulica sneuvelden. Hier moest wat aan gedaan worden, dus werden de technici aan het werk gezet. Het resultaat is een creatieve oplossing aan de zijkanten, een nieuwe innovatie. Vaak loopt de ventilatie namelijk via de 'buik', bij de grote luchtinlaten, of via de achterkant van de bolide.

James Allison en zijn ingenieurs hebben dus moeten puzzelen om de ventilatie op orde te krijgen, maar hebben met een slimme truc mogelijk nog meer winst voor ogen. Met de luchtstromen uit de 'kieuwen' kunnen namelijk de luchtstromen rondom de achterkant worden vergroot, wat weer extra downforce kan opleveren. Tijdens de wintertests leken de problemen te zijn verholpen, maar toen werd er nog niet op volle kracht gereden. We zullen dus komend weekend zien of alle problemen uitblijven, wanneer er op volle kracht geracet wordt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws