Gasly wil consistentie met tracklimits: 'We moeten een sensor in de auto hebben' Formule 1
Formule 1

Gasly wil consistentie met tracklimits: 'We moeten een sensor in de auto hebben'

Gasly wil consistentie met tracklimits: 'We moeten een sensor in de auto hebben'

Pierre Gasly is niet blij met hoe de stewards beslissingen nemen over tracklimits. De Fransman oppert het idee om een sensor in de auto's te plaatsen. De AlphaTauri-coureur kon niet deelnemen aan Q3 van de Oostenrijkse Grand Prix, omdat de tijden van Sergio Pérez te laat werden geschrapt. Gasly vermoedt dat hij in de kwalificatie voor de Hongaarse Grand Prix opnieuw het slachtoffer was van een tracklimitfout. Zijn snelste tijd in Q1 werd geschrapt toen de stewards oordeelden dat hij in bocht vijf van de baan ging.

De stewards zouden deels hebben vertrouwd op beelden van een televisiecamera met gesloten circuit om te verifiëren dat Gasly niet binnen de baanlimieten bleef. Hij houdt vol dat hij niet van de baan is gegaan en vroeg zich af of de camerabeelden nauwkeurig genoeg waren. 'We hebben een paar problemen gehad', vertelde hij gisteren aan media, waaronder RaceFans.

'De laatste keer dat ik last kreeg van de baanlimieten was in Oostenrijk, toen ik elfde was en Pérez van de baan ging. Zijn ronde werd in eerste instantie niet gewist, dus miste ik Q3. Mogelijk zou ik dit keer Q2 moeten hebben gehaald. Ze zeggen dat ik over de streep was. Maar ik denk dat we het moeten controleren, we moeten dubbelchecken.'

'We moeten een sensor in de auto hebben'

Gasly kwam ook met een oplossing om eerlijker te kunnen oordelen over baanlimieten. 'Ik denk dat voor meer consistentie het zeker het beste zou zijn om een ​​sensor in de auto te hebben en deze overal te hebben', zei hij. 'Maar ik denk ook dat ik in bocht vijf van Hongarije tijdens al mijn jaren racen, dat is zo'n beetje de laatste tien jaar, ik nooit tracklimits heb gehad in die bocht en dit jaar is het een behoorlijk drastische aanpak. Daarom denk ik dat we absoluut nauwkeurigere instrumenten nodig hebben om ervoor te zorgen dat het altijd redelijk gerespecteerd wordt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws