Gasly zag GP België bijna in rook opgaan: 'Auto kwam anderhalve minuut voor de start tot leven' Formule 1
Formule 1

Gasly zag GP België bijna in rook opgaan: 'Auto kwam anderhalve minuut voor de start tot leven'

Gasly zag GP België bijna in rook opgaan: 'Auto kwam anderhalve minuut voor de start tot leven'

Pierre Gasly heeft toegegeven dat hij het gevoel had dat hij niet zou kunnen deelnemen aan de Grand Prix van België. De coureur van AlphaTauri werd van de grid geduwd nadat er een probleem was met zijn bolide. Daardoor moest Gasly hoe dan ook vanuit de pitsstraat starten, maar twee minuten voor de race was de auto nog steeds niet opgestart. Uiteindelijk kwam de bolide wel weer tot leven en wist de coureur in de punten te eindigen.

Bij de start van de Grand Prix van België bleef de startplek voor Max Verstappen leeg. De auto van Gasly kende een probleem en werd van de grid gehaald door de monteurs van AlphaTauri. 'Ik dacht twee minuten voor de start van de race dat ik helemaal niet mee zou kunnen doen', geeft Gasly toe bij Formula1.com. 'Ik was echt aan het koken van binnen, maar op een bepaalde manier kwam de auto weer tot leven anderhalve minuut voor de start. Toen kon ik uiteindelijk toch racen.'

'Er was natuurlijk wel heel veel rook in mijn helm', grapt de AlphaTauri-coureur vervolgens. De Fransman moest zichzelf even bij elkaar rapen voordat de hij vanuit de pitsstraat kon wegrijden. Uiteindelijk wist Gasly zijn honderdste race in de Formule 1 te bekronen met een finish in de punten. 'Ik probeerde gefocust te blijven. We hadden echter niet verwacht dat we zo'n comeback zouden maken. We hebben de juiste keuzes weten te maken, hadden een goede pace te pakken en daardoor klommen we terug naar de top-tien.'

Gasly kiest voor de undercut

In het eerste gedeelte van de race zat Gasly vast in een zogeheten DRS-trein. De enkelvoudig racewinnaar nam gedurende de Grand Prix de touwtjes zelf in handen. 'Ik zat vast in verkeer en ik was heel erg duidelijk dat ik vroeg naar binnen wilde gaan. Ik was aan het glijden en ik verloor heel veel tijd. Uiteindelijk besloten we dus een undercut te doen. Ik weet niet hoeveel auto's we daarmee hebben ingehaald, maar het werd duidelijk dat dit de juiste keuze was. Het was niet makkelijk, maar het was het wel waard', aldus Gasly.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws