Rudy van Buren officieel benoemd tot simulatorcoureur van Red Bull Formule 1
Formule 1

Rudy van Buren officieel benoemd tot simulatorcoureur van Red Bull

Rudy van Buren officieel benoemd tot simulatorcoureur van Red Bull

Rudy van Buren is woensdag officieel gepresenteerd als de simulatorcoureur van het team van Red Bull Racing. De afgelopen jaren heeft Van Buren meermaals rondgesnuffeld bij de Oostenrijkse renstal en werk verricht in de simulator. Nu gaat het dus om een permanente deal tussen de simulatorcoureur en Red Bull, waar hij nauw samen zal werken met Max Verstappen en Sergio Pérez.

Van Buren was tot en met 2018 nog onderdeel van het team van McLaren. Daarna heeft hij meerdere taken op zich genomen bij verschillende Formule 1-renstallen, waaronder bij Red Bull. De Nederlander is blij dat hij nu officieel onderdeel is van de Oostenrijkse renstal. 'Ik kom nooit van m’n leven dichter bij de Formule 1. Deze simulator is mega en dan doe ik het ook nog voor het coolste team op de grid', vertelt Van Buren bij De Telegraaf.

De simulatorcoureur zal dus nauw samen gaan werken met Verstappen en Pérez. 'Ik moet me in de wereld van Max en ook van Sergio verplaatsen, dat is het eigenlijk. Ik luister op vrijdag ook mee met de debrief van het team, dus ik hoor wat bijvoorbeeld Max dan te zeggen heeft over de auto.' Daarbij heeft Van Buren veel aan de feedback van zijn landgenoot. 'Hij is set-up-technisch heel sterk. En zijn rijstijl staat als een huis, dus iedereen weet wat hij nodig heeft.'

Van Buren onderdeel van de Red Bull-puzzel

Dat de samenwerking tussen Van Buren en Verstappen goed verloopt, mag geen verrassing heten. De coureurs kennen elkaar immers heel erg goed, omdat ze vaak samen simracen voor Team Redline. Vooral in Hongarije speelde hij een belangrijke rol voor zijn simrace-teamgenoot. 'Toen heb ik tot 23.00 uur ’s avonds in de simulator gezeten, totdat we dachten dat we het gevonden hadden. Mijn aandeel is marginaal en het zijn Max en Sergio die het moeten doen in de auto, maar de simulator is wel een stukje van de puzzel. Dat is heel gaaf', aldus Van Buren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws