Gazzetta: 'Liberty Media maakt donderdag plannen Zandvoort bekend' Formule 1
Formule 1

Gazzetta: 'Liberty Media maakt donderdag plannen Zandvoort bekend'

Gazzetta: 'Liberty Media maakt donderdag plannen Zandvoort bekend'

Gazzetta dello Sport meldt dat donderdag de knoop doorgehakt gaat worden met betrekking tot de doorgang van de Grand Prix van Nederland. Tijdens het videogesprek moet duidelijk worden wat er met de race op Circuit Zandvoort moet gebeuren.

'Donderdag gaat Liberty Media een videoconferentie in met alle teambazen om een nieuwe Formule 1-kalender te ontwikkelen', meldt het Italiaanse sportmedium. Vanwege het coronavirus is een gesprek in levende lijve geen optie voor de heren.

Het is essentieel dat alle teams op de hoogte zijn van de aanpassingen: 'Volgens de reglementen moet de Formule 1-kalender altijd op 1 januari definitief zijn. Alle aanpassingen die vervolgens gemaakt worden moeten unaniem geaccepteerd worden door de teams.'

Formule 1-kalender herzien

'In het nieuwe voorstel zal verzocht worden om in Monaco (24 mei) of, op zijn laatst, in Bakoe (7 juni) te beginnen. De kalender zal dan tot Brazilië bijna ongewijzigd blijven', aldus de Italiaanse motorsportexperts. Wel wordt het verplaatsen van de Nederlandse Grand Prix overwogen, evenals het vervroegen van de zomerstop.

'De teams overwegen donderdag ook om de zomervakantie in te korten of om die nu al plaats te laten vinden. Zo zou Nederland nog op de kalender kunnen blijven, de populairste datum voor de Grand Prix staat momenteel op 23 augustus', zo luidt de berichtgeving rondom de Nederlandse Grand Prix.

Er is echter een probleem: 'Dit is één week voor Spa, wat de bezoekersaantallen van beide races zou kunnen schaden. Het alternatief is om de race op 16 augustus plaats te laten vinden, maar die datum is slechts twee weken verwijderd van de Grand Prix van Hongarije.'

Ferrari verzoekt vervroegde zomerstop

Voorlopig lijkt het er dus op dat de Grand Prix van Nederland in mei geen doorgang zal vinden. In plaats daarvan zal de race in Zandvoort de zomerstop in tweeën splitsen. Ferrari heeft liever dat de zomerstop wat vervroegd wordt en de komende weken de fabrieken verplicht al dicht gaan.

'Inmiddels heeft Ferrari een verzoek ingediend om de zomervakantie te vervroegen en de gehele zomerstop de fabrieken open te houden', niet verbazingwekkend, gezien het coronavirus in Italië vrijwel alles - inclusief Ferrari-fabrieken - al op slot gegooid heeft. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws