GP Monaco verliest mogelijk donderdagtrainingen en eigen uitzendcrew Formule 1
Formule 1

GP Monaco verliest mogelijk donderdagtrainingen en eigen uitzendcrew

GP Monaco verliest mogelijk donderdagtrainingen en eigen uitzendcrew

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Racefans zullen de donderdagtrainingen in het Grand Prix-weekend van Monaco 'gewoon' weer naar de vrijdag verschoven worden. Het iconische circuit heeft al jarenlang traditiegetrouw een vierdaags GP-weekend, maar zal dit naar verluidt hebben moeten inleveren na contractonderhandelingen met Formule 1-eigenaar Liberty Media.

Het contract tussen de eigenaar van de koningsklasse en de organisatie van de Grote Prijs van Monaco loopt dit jaar af, nieuwe onderhandelingen voor een verlengde deal zouden stroef zijn verlopen. Zo moeten de eerste twee vrije trainingen gewoon op de vrijdag plaatsvinden en moet de organisatie van de GP van Monaco de gebruikelijke hostingkosten gaan betalen. aan Liberty Media.

Tot aan 2021 had het circuit van Monaco een aparte regeling, maar de organisatie zal net als elk ander circuit op de kalender de hostingkosten van 15 miljoen dollar (omgerekend zo'n 12.8 miljoen euro, red.) moeten gaan betalen. Als de organisatie van de prestigieuze Grand Prix hier niet mee akkoord was gegaan, verdween mogelijk de race die al sinds het ontstaan van de Formule 1 op de kalender staat.

Aparte televisierechten GP Monaco verdwijnen mogelijk ook

Een ander dealtje dat het circuit van Monaco tot en met seizoen 2021 had, is het inzetten van hun eigen televisiecrew voor de race in de dwergstaat. Bij alle andere races op de kalender wordt de uitzending verzorgd door een vaste crew, in Monaco was dit niet zo, wat vaak tot kritiek leidde. Het filmen van de race gaat namelijk naar de mening van aardig wat fans een stuk slechter dan de standaard in de F1.

De Grand Prix van Monaco moet, als er inderdaad een contractverlenging is of wordt getekend, plaatsvinden op 29 mei 2022. Op vrijdag 27 mei zullen de eerste en tweede vrije training plaatsvinden, zaterdag de 28e zien we de derde vrije training en de kwalificatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws