GP Spanje andere uitdaging voor Red Bull: 'De Ferrari-auto is daar erg sterk' Formule 1
Formule 1

GP Spanje andere uitdaging voor Red Bull: 'De Ferrari-auto is daar erg sterk'

GP Spanje andere uitdaging voor Red Bull: 'De Ferrari-auto is daar erg sterk'

Christian Horner verwacht dat Ferrari ijzersterk zal zijn op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Afgelopen Grand Prix-weekend in Miami was Red Bull Racing nog de sterkste tijdens de race en kwam Max Verstappen als eerste over de eindstreep. Het feit dat de auto's van Red Bull en Ferrari andere karakteristieken hebben, moet betekenen dat het titelgevecht tot en met het einde van het seizoen zal duren.

Verstappen begon de race nog achter Charles Leclerc en Carlos Sainz. Desondanks wist de Nederlander een indrukwekkende overwinning te boeken. 'We hadden net genoeg rechtelijnsnelheid om te kunnen verdedigen', wordt de Red Bull-teambaas geciteerd door RaceFans. 'Ik denk dat we de juiste balans hebben gevonden in de afstelling. Het afstellen van de auto gaat dit jaar natuurlijk heel erg anders, omdat er geen rake meer is. Daarom hebben we een auto gebouwd die sterk is op de rechte stukken.'

Volgende week keren de Formule 1-teams weer terug op Europese grond en dan gaan de renstallen het tegen elkaar opnemen in de Grand Prix van Spanje. Daar zal Ferrari volgens Horner goed voor de dag komen. 'Barcelona wordt een hele nieuwe uitdaging. Daar zijn zoveel hogesnelheidsbochten en daar is de Ferrari-auto heel erg sterk. Het circuit in Miami was heel erg geschikt voor ons. Daar hebben we dan van kunnen profiteren en gelukkig hebben we een goed resultaat gehaald.'

Horner voorspelt zinderde titelstrijd

Het gevecht om de wereldtitel lijkt een tweestrijd te worden tussen Red Bull en Ferrari. Voor de teambaas van de Oostenrijkse renstal had het allemaal niet zo spannend hoeven te zijn. 'We hebben nog een heel erg lang seizoen voor de boeg. Het gaat heel erg spannend worden. We hadden gehoopt dat we niet weer zo'n stressvol jaar als vorig seizoen tegemoet gingen. Toch ziet het ernaar uit dat het weer tot en met het einde spannend zal blijven', concludeert Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws