Titelstrijd staat vast volgens Brown: 'Red Bull en Ferrari hebben een duidelijke voorsprong' Formule 1
Formule 1

Titelstrijd staat vast volgens Brown: 'Red Bull en Ferrari hebben een duidelijke voorsprong'

Titelstrijd staat vast volgens Brown: 'Red Bull en Ferrari hebben een duidelijke voorsprong'

Zak Brown, CEO van McLaren, verwacht dat zijn renstal geen rol van betekenis meer kan spelen in de titelstrijd dit seizoen. De ontwikkelingsrace tussen de Formule 1-teams staat op het punt van beginnen, maar de Amerikaan denkt dat Red Bull Racing en Ferrari al een te grote voorsprong hebben op dit moment. Brown hoopt na 2023 samen met coureur Lando Norris een serieuze gooi te doen naar beide wereldkampioenschappen.

Red Bull en Ferrari zijn goed uit de startblokken gekomen dit jaar. De CEO van McLaren ziet de gelijkenissen met het 2009-seizoen toen Jenson Button de titel greep. 'De titelstrijd staat wel vast', stelt Brown in een interview met The Telegraph. 'Ik denk wel dat gedurende het seizoen teams dichter bij elkaar gaan liggen en meer teams gaan winnen. Red Bull en Ferrari hebben echter wel een duidelijke voorsprong. Dat had Brawn toen ook en dit jaar zullen de andere teams ook te laat hun inhaalslag maken.'

Door de nieuwe reglementen hoopten meer teams te kunnen strijden om overwinningen. Ook McLaren had hoge verwachtingen van het nieuwe seizoen, maar die zijn nog niet uitgekomen. 'We staan op het moment gewoon op een achterstand en we weten waarom. We hebben nog niet de technische infrastructuur die andere teams wel hebben. In 2024 zullen er echter geen smoesjes meer zijn voor ons.' Volgend jaar zal er namelijk een nieuwe windtunnel komen voor de Britse renstal.

Brown zet Norris in hetzelfde rijtje als Verstappen

Met Norris heeft McLaren volgens haar CEO een coureur in huis die kan strijden om de wereldtitel. 'Hij behoort zeker tot hetzelfde rijtje waar Max Verstappen, George Russell en Charles Leclerc ook in staan. Lando is een mega goede coureur.' Vorig seizoen tekende de jonge Brit een lang contract bij McLaren en volgens Brown zit hij op zijn plek. 'Hij ziet zichzelf een kampioenschap met ons winnen. Als wij progressie blijven boeken dan is hij gelukkig', aldus de CEO.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws