VodafoneZiggo ziet 23.000 klanten vertrekken na verliezen Formule 1-rechten Formule 1
Formule 1

VodafoneZiggo ziet 23.000 klanten vertrekken na verliezen Formule 1-rechten

VodafoneZiggo ziet 23.000 klanten vertrekken na verliezen Formule 1-rechten

VodafoneZiggo heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 23.000 klanten verloren. Dit seizoen zijn de rechten van de Formule 1 naar Viaplay gegaan en dat is te merken in het aantal abonnees die VodafoneZiggo heeft. Desondanks is de provider niet ontevreden met de ontwikkelingen. De Formule 1 zorgde namelijk voor een flink kostenplaatje.

Een jaar geleden werd bekendgemaakt dat de Grand Prix-weekenden niet meer te zien zouden zijn op Ziggo Sport. De televisiezender was vanaf 2015 rechtenhouder van de Formule 1 en dat zorgde in één keer voor veel kijkers. De allereerste overwinning van Max Verstappen in 2016 deed daar een schepje bovenop. Dit seizoen zijn de races nog wel te zien op het kanaal, maar dan alleen de samenvattingen. Voor de volledige races kunnen de Nederlanders nu naar Viaplay.

Bij de streamingdienst, die valt onder de Nordic Entertainment Group, waren de cijfers van het eerste kwartaal zeer bemoedigend. In de eerste drie maanden kreeg het platform er 750.000 nieuwe abonnees bij. Hierdoor staat de streamingdienst op een totaal van 4,2 miljoen abonnees, wat een toename was van 52 procent ten op zichte van een jaar geleden. De CEO van NENT schreef de stijging toe aan het grote aantal nieuwe kijkers vanuit Nederland.

VodafoneZiggo verliest F1-rechten en klanten

Het afgelopen kwartaal heeft VodafoneZiggo 23.000 klanten verloren. 'Dat mensen bij ons weggaan komt één op één doordat we de Formule 1 kwijt zijn', vertelt Ritchy Drost, CFO van VodafoneZiggo bij De Telegraaf. 'Dat kunnen we zien aan de informatie die ze ons geven.' Heel erg rouwig is Drost er niet onder. 'Emotioneel zouden we natuurlijk liever plussen zien, maar rationeel is het de juiste beslissing geweest om te stoppen met bieden op de Formule 1-rechten', aldus de CFO.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws