Horner blij verrast door zege Verstappen: 'Het was een zwaarbevochten zege' Formule 1
Formule 1

Horner blij verrast door zege Verstappen: 'Het was een zwaarbevochten zege'

Horner blij verrast door zege Verstappen: 'Het was een zwaarbevochten zege'

Dit weekend was het heel erg spannend voor het team van Red Bull Racing. Op vrijdag ging het mis met de betrouwbaarheid van de RB18 van Max Verstappen, waardoor de coureur weinig ronden kon rijden. Op een nieuwe baan, wat het Miami International Autodrome afgelopen weekend was, is het vergaren van data van cruciaal belang. Ondanks de moeilijkheden wist de regerend wereldkampioen als eerste over de streep te komen tijdens de race.

Op vrijdag kende de auto van Verstappen meerdere problemen. In de eerste vrije training tikte de Red Bull-coureur de muur aan, waarop het team besloot de versnellingsbak te vervangen. Dit kostte Red Bull heel veel tijd, maar het betekende ook niet dat alle problemen bij Verstappen waren opgelost. De meervoudig racewinnaar kon amper meer sturen toen hij voor het eerst naar buiten ging in de tweede vrije training. Er was namelijk een probleem met de hydraulica.

Christian Horner was blij verrast toen Verstappen als eerste over de streep kwam. 'Het was zeker een verrassing, want zoveel tijd op de baan te verliezen is heel erg kostbaar voor ons', begint de teambaas bij de F1 Nation Podcast. 'We hadden nog een aantal dingen veranderd als we iets meer data hadden. Het was een zwaarbevochten zege voor Max. Ferrari is echt een geduchte tegenstander, maar het is geweldig voor ons dat we in beide kampioenschappen het gat hebben weten te dichten.'

Horner prijst Verstappen

In de openingsfase van de race had Verstappen Charles Leclerc en Carlos Sainz, die voor de Nederlander begonnen, al ingehaald. Horner is dan ook trots op zijn coureur. 'Max had een fantastische race en zijn start was cruciaal. De inhaalactie (op Leclerc, red.) en het bandenmanagement waren zeer belangrijk, maar hij heeft het laten werken. Toen hij onder druk stond na de safety car-herstart maakte hij geen fout. Het was een geweldige overwinning', aldus de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws