Hülkenberg reageert stellig op plannen van Gene Haas: 'Wat we nu doen is gewoon niet genoeg' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg reageert stellig op plannen van Gene Haas: 'Wat we nu doen is gewoon niet genoeg'

Hülkenberg reageert stellig op plannen van Gene Haas: 'Wat we nu doen is gewoon niet genoeg'

Het seizoen was nog niet begonnen of de chaos begon al: Haas kondigde het vertrek van Guenther Steiner nog voor de start van het seizoen van 2024. Toch koos Haas-coureur Nico Hülkenberg recent de kant van de ontslagen Steiner, want ook de Duitser weet één ding zeker: zonder nieuwe investeringen komt de Amerikaanse renstal geen millimeter verder. Hülkenberg steekt niet onder stoelen of banken dat het beter moet en ook beter kan, mits er de juiste middelen voor zijn om dat te verwezenlijken.

Het kwam als een relatief grote verrassing toen bekend werd dat Gene Haas, de eigenaar van de gelijknamige renstal, Steiner de deur had gewezen. Toch was de beredenering van de Amerikaan duidelijk: de resultaten vielen tegen, en de komst van een nieuwe teambaas zou meteen ook een frisse start moeten betekenen voor het team. De meningen waren verdeeld over het vertrek van de Italiaan en ook coureurs Hülkenberg en Kevin Magnussen baalden ervan, maar al met al moesten ze vooral realistisch blijven: de opgelopen schade van de afgelopen jaren kan niet zomaar weggewerkt worden, en dus zal er meer nodig zijn dan een frisse start.

Hülkenberg reageert stellig op plannen van Gene Haas

In gesprek met Motorsport-Total.com sprak de Duitse coureur in ieder geval duidelijke taal over de stand van zaken bij de Amerikaanse renstal. 'Wat we momenteel doen is simpelweg niet genoeg, we moeten echt een stap verder gaan dan dit.' Toch zal de uitspraak van Hülkenberg tevergeefs zijn, want Gene Haas kondigde eerder al aan dat hij het niet ziet zitten om te investeren als de resultaten niet snel beter worden. Kortom, het team zal dus moeten roeien met de riemen die ze hebben. De eigenaar dringt juist aan dat het team de beschikbare materialen optimaal probeert te benutten om daarmee een opmars te verwezenlijken.

Hülkenberg steekt, met al zijn ervaring, echter niet onder stoelen of banken hoe hij over de situatie denkt. 'Waar willen we als team naartoe, en hoeveel zijn we bereid om in dit project te steken om die doelen te behalen?' Die vragen moet het team van Haas zich vooral stellen, want volgens de Duitse coureur is het onmogelijk om veel te bereiken binnen de huidige wereld der Formule 1. Het budgetplafond houdt toezicht op de vooruitgang van alle teams, en als directe concurrenten Williams en VCARB wél kiezen voor forse financiële investeringen staat het team van Haas nog een lastig karwei te wachten. 'Het voelt alsof de lucht ijler is geworden. De budgettering is nog altijd extreem hoog en het budgetplafond is ook niet helemaal de realiteit die het hoort te zijn. Maar de dingen die in 2016 en 2017 mogelijk waren zijn nu een stuk lastiger te bereiken,' concludeerde de Duitser.

Niets missen van Verstappen en Red Bull in 2024? Bekijk hier de opties om de Formule 1 live te volgen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws