Bandenprobleem prioriteit nummer één bij Haas: 'Kunnen deze niet eens 300 kilometer beheren' Formule 1
Formule 1

Bandenprobleem prioriteit nummer één bij Haas: 'Kunnen deze niet eens 300 kilometer beheren'

Bandenprobleem prioriteit nummer één bij Haas: 'Kunnen deze niet eens 300 kilometer beheren'

Het team van Haas zal zich tijdens de testdagen in Bahrein gaan richten op de bandenproblemen van het team. Het frustreert Ayao Komatsu, de nieuwe teambaas van de Amerikaanse renstal, nog altijd dat Haas niet zonder problemen een race kan uitrijden. Het oplossen van de bandenproblemen is slechts een klein onderdeel van de veranderingen binnen het team van Haas. Achter de schermen is de teambaas in ieder geval al keihard aan de slag gegaan.

Haas kende in 2023 een dramatisch seizoen. De Amerikaanse renstal stond weer onderaan in het constructeurskampioenschap en dat kwam vooral door de problemen op de zondagen. De testdagen zullen het eerste moment zijn waarop Haas weet hoe het de juiste stappen kan zetten. 'Het gaat niet echt zozeer om het vergelijken van de verschillen tussen de specificaties', zegt Komatsu tegenover Motorsport.com. 'Het was duidelijk dat we op zondag gewoon de banden niet konden beheren voor driehonderd kilometer. Daar richten we ons op.'

'Ons testprogramma in Bahrein is volledig gericht op het genereren van relevante gegevens, zodat onze ingenieurs kunnen begrijpen wat er met de auto en de banden gebeurt', vervolgt de Haas-teambaas. De Amerikaanse renstal heeft al een shakedown gedaan met de auto op het Circuit of the Americas. Op het Bahrain International Circuit zal pas de eerste relevante data worden vergaard. 'Dan kunnen we beslissen, als we goede gegevens hebben, hoe we alles willen gaan verbeteren. Dan beslissen welke richting we op willen gaan.'

Komatsu legt doelen Haas uit

Op de korte termijn hoopt Haas kleine verbeteringen toe te kunnen passen. De processen binnen de renstal worden echter als grootste verbeterpunt gezien door Haas. 'Zoals ik al eerder heb gezegd, ik geloof dat we goede ingrediënten hebben en we hebben goede mensen in het team. We moeten ons echt richten op het team als één geheel om die verbeteringen te kunnen maken. Op de lange termijn zal je dan het resultaat vanzelf gaan zien', aldus Komatsu.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws