Hamilton denkt dat er veel meer in had gezeten: 'Podium was makkelijk haalbaar' Formule 1
Formule 1

Hamilton denkt dat er veel meer in had gezeten: 'Podium was makkelijk haalbaar'

Hamilton denkt dat er veel meer in had gezeten: 'Podium was makkelijk haalbaar'

Mercedes-coureur Lewis Hamilton baalt van de gemiste kansen in Las Vegas. De zevenvoudig wereldkampioen genoot zichtbaar tijdens het weekend, maar liet in de kwalificatie wat steekjes vallen, en liep achter de feiten aan in de race, waardoor een topresultaat niet meer tot de mogelijkheden behoorde.

Voor Mercedes was het wederom een matig weekend. In Brazilië eindigde Hamilton in de Grand Prix als achtste, met een uitvalbeurt voor George Russell, en ook in Las Vegas werden de beide Britten slechts als zevende en achtste geklasseerd. Hoewel Carlos Sainz en controversiële gridstraf kreeg, eindigde de Spanjaard voor het Mercedes-duo, en de tweede plek van Charles Leclerc droeg eraan bij dat het onderlinge verschil in het kampioenschap nu slechts vier punten is.

Hamilton liet kans liggen

Voor Hamilton ging het al in de kwalificatie bergafwaarts. Waar Russell de derde startplek bemachtigde, wist Hamilton niet door Q2 te komen. 'Het was geen geweldig weekend voor mij. Ik had in de kwalificatie eenvoudig in de top tien moeten staan, en in de race was het podium makkelijk haalbaar, zeker! Ik had gewoon mijn werk in de kwalificatie moeten doen. Mijn excuses richting het team', zegt de 38-jarige Brit dan ook schuldbewust bij ServusTV.

Vanaf de tiende startplek ging het ook niet naar wens voor Hamilton, die als enige in de top zestien op de harde banden begon. Hamilton werd bij de start aangetikt door Carlos Sainz, en moest vervolgens flink in de ankers om andere gespinde coureurs te vermijden. 'De racesnelheid was, maar ik had pech vanaf mijn startpositie', luidt de conclusie dan ook. Later in de race liep hij nog een lekke band op in gevecht met Oscar Piastri, maar toch heeft Hamilton genoten. 'Wat mij betreft was het nog leuker dan in Bakoe, en dat is een van de beste circuits om te racen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws