Hamilton: 'Deze fout maakt Verstappen niet nog eens' Formule 1
Formule 1

Hamilton: 'Deze fout maakt Verstappen niet nog eens'

Hamilton: 'Deze fout maakt Verstappen niet nog eens'

Lewis Hamilton denkt dat Max Verstappen van de verliespartij in Bahrein geleerd heeft. De Nederlander wist hem in de slotfase van de Grand Prix in te halen, maar moest de positie teruggeven. Zoiets gaat de Red Bull Racing-coureur, die inmiddels aan zijn zevende jaar in de Formule 1 begint, niet meer gebeuren, meent zijn grootste rivaal.

'We hebben geluk gehad met dat Verstappen daar wijd ging in bocht 4, maar deze fout maakt Verstappen niet nog eens', stelt de zevenvoudig wereldkampioen in gesprek met Autosport. Na Hamilton ingehaald te hebben, schoot Verstappen door overstuur van het circuit. Spoedig hing wedstrijdleider Michael Masi aan de lijn met de Oostenrijkse renstal en gaf hij ze het advies om de positie terug te geven aan Hamilton.

Verstappen wist de eerste positie geen tweede keer te veroveren, wat in de Red Bull-pitbox als teleurstellend gezien werd. Al helemaal omdat het Red Bull was dat op Bahrain International Circuit de dominante bolide had. 'We moeten daarom doorwerken en beter voor de dag komen', stelt Hamilton. 'We moeten slimmer zijn in hoe we de weekenden afwerken, al helemaal omdat we momenteel de snelste auto gewoon niet hebben.'

Bottas sluit zich aan bij Hamilton

Ook Valtteri Bottas voelt dat Mercedes niet de bovenliggende partij meer is dit jaar. De Fin vindt dat zijn team op andere gebieden moet compenseren voor het feit dat de basissnelheid van de W12 lager ligt dan die van de RB16B. In Bahrein deden ze dit met een dominante pitstop-strategie voor Hamilton, was de pitstop van Bottas goed verlopen, dan had ook de andere Mercedes-coureur het kunnen winnen van Verstappen.

Desalniettemin is Bottas tevreden met het behaalde resultaat in het Midden-Oosten: 'Als ons als team verteld werd in de wintertests dat wij met twee auto's in de top drie zouden eindigen in Bahrein en meer punten dan Red Bull mee naar huis zouden nemen, dan hadden we daarvoor getekend', concludeert Bottas. Nu is het zaak voor Mercedes om zo veel mogelijk tijd te winnen in de komende drie weken - dan staat de Grand Prix van Emilia Romagna al op het programma.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws