Hamilton wordt terechtgewezen in Engeland: 'Je gebruikt de Aston Martins als kegels' Opinie
Opinie

Hamilton wordt terechtgewezen in Engeland: 'Je gebruikt de Aston Martins als kegels'

Hamilton wordt terechtgewezen in Engeland: 'Je gebruikt de Aston Martins als kegels'

De eerste race in Miami leverde meer dan voldoende spektakel op. Voorin was er wellicht niet al te veel actie, maar Daniel Ricciardo stal de show in Florida, terwijl Lewis Hamilton een actie van oud-teamgenoot Valtteri Bottas uit Hongarije kopieerde, waarna de Engelsman ook nog te maken kreeg met een agressieve Kevin Magnussen.

Hamilton baalde na de sprintkwalificatie behoorlijk: Mercedes werd in SQ2 met beide coureurs uitgeschakeld, met George Russell op de elfde plek, vlak voor Hamilton, die aangaf dat dit een realistische weergave was van het gebrek aan snelheid bij Mercedes. Bij de start eiste de zevenvoudig wereldkampioen echter een hoofdrol op. Met een extreme uitremactie op Nico Hülkenberg haalde Hamilton de apex van de eerste bocht niet, waarna hij Fernando Alonso aantikte, die op zijn beurt Lance Stroll raakte. De Canadees tikte vervolgens Lando Norris aan.

Het resultaat was een uitvalbeurt voor Norris en Stroll, terwijl Fernando Alonso na een bandenwissel als hekkensluiter verder kon gaan. Hamilton kon zonder schade verder, en pakte drie plekken winst in de startchaos. 'Lando Norris zat aan de buitenkant, en bemoeide zich nergens mee, maar werd door de anderen geraakt', zegt Martin Brundle bij Sky Sports F1 over het incident. 'Arme Lando... Hij liet zoveel ruimte als je maar voor mogelijk kunt houden, en had alles onder controle, en toen kwam de klap.'

Hamilton gooit een strike

Brundle kan niet begrijpen dat Hamilton ontsnapte zonder straf. 'Het liet wel zien hoe weinig ruimte er aan de binnenkant was. Je remmen zijn dan koud, en Lewis wist de auto niet voldoende af te remmen. Hij stuurt wel, maar trapte ook nog het rempedaal in.' Brundle reageert ook op de boordradio van Hamilton, die aangeeft dat hij een gat zag en ervoor ging. 'Ja, je gebruikt daarbij wel de twee Aston Martins als kegels om jezelf af te remmen', sneert de voormalige Formule 1-coureur naar zijn landgenoot. Brundle omschrijft daarmee hoe Hamilton zijn tegenstanders omverkegelde.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

hamilton qatar crash
Vorig jaar ging Hamilton in Qatar ook de fout in bij de start.

Als enkele minuten later al bekend wordt gemaakt dat Hamilton geen straf krijgt voor het incident, reageert Brundle dan ook verrast. 'Dit verbaast me eerlijk gezegd ook wel. Als je als coureur zo komt aanvliegen en gaat roepen dat er een gat was... Je moet je auto onder controle houden', maakt Brundle duidelijk.

Ook David Croft is vol verbazing over het uitblijven van straffen in Miami. 'Ik weet dat het een incident in de openingsronde is, maar als Fernando Alonso in China een straf krijgt voor het incident met Carlos Sainz, en er hier vervolgens niet eens naar het incident gekeken wordt, dan klinkt dat niet bepaald consistent', aldus de hoofdcommentator van Sky Sports F1. 'Daar ben ik het mee eens', beaamt Brundle. 'Er waren twee auto's die niet meer onder controle waren: Hamilton en Stroll. De onschuldige slachtoffers waren Alonso en Norris.'

Coronel ook verbaasd

Bij Viaplay vond analist Tom Coronel ook dat Hamilton bestraft had moeten worden. 'Hij duikt in een gat dat er niet is. Hij schiet zelf door, en rijdt tegen Alonso aan', ziet Coronel, die vervolgens Viaplay-kijker Lewis Hamilton rechtstreeks aanspreekt: 'Lewis Hamilton, áls je het zo wilt doen, blijf dan wat beter aan de binnenkant. Te veel risico, en een gefrustreerde actie. Jij hebt iets gecreëerd. Ik vind het raar dat hier geen straf voor kwam.'

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws