Hamilton heeft moeite met de banden: 'Ze zijn zo gevoelig, daar worstelen we mee' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft moeite met de banden: 'Ze zijn zo gevoelig, daar worstelen we mee'

Hamilton heeft moeite met de banden: 'Ze zijn zo gevoelig, daar worstelen we mee'

Tijdens de kwalificatie op het circuit van Miami hebben beide Mercedes-coureurs Q3 gehaald. George Russell wist de zevende tijd neer te zetten en oud-wereldkampioen Lewis Hamilton zette de achtste tijd neer. Het behaalde resultaat in de kwalificatie vormt een groot contrast ten opzichte van het uiteindelijke resultaat dat de Brit in de sprintrace behaalde. In de sprintrace eindigde Hamilton op de zestiende plaats. Toch heeft Hamilton weinig te klagen.

Aan het begin van het weekend hadden de coureurs veel moeite met het vinden van grip op de baan in Miami. 'De grip voelde vrij goed, vandaag', laat Hamilton weten voor de camera van SkySports. De banden waren volgens de voormalig wereldkampioen een ander verhaal.

Banden vormen een probleem

De banden zorgen op zaterdag voor de meeste problemen bij de Duitse renstal, volgens Hamilton. 'Deze banden zijn zo gevoelig. Ik heb het idee dat we veel moeite hebben met het onder controle krijgen van de banden en om het maximale eruit te halen gedurende de gehele ronde. In Q2 was een beetje hoop, maar die was in Q3 volledig vergaan.'

Ondanks de problemen met de banden, kijkt Hamilton toch positief terug op de zaterdag in Florida. 'Over het algemeen was het een veel betere dag', vertelt hij. 'We zijn in ieder geval verder naar voren gekomen in de sprintrace. Het tot Q3 maken in de kwalificatie is ook positief, al ging Q3 niet perfect. Ik ben dankbaar dat we er wel zijn gekomen.' Wel baalt Hamilton ervan dat het verschil tussen de Mercedes en de Red Bull van Verstappen acht tienden van een seconde bedraagt.

'We zijn duidelijk tegen de Haas aan het vechten. Ik weet niet zo goed of dat echt de snelheid van onze auto is of dat het aan de banden ligt', vraagt Hamilton zich af. 'Ik denk dat er nog veel meer te leren valt over deze banden. We zijn nog niet in staat geweest ze volledig te benutten.' Het verschil in rondetijd tussen de twee Mercedes coureurs was relatief klein. Russell reed een rondetijd van 1:28,067 waar Hamilton een rondetijd van 1:28,107 neerzette in Q3.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws