Hamilton: 'Ik denk niet dat ik een hogere versnelling gevonden heb' Formule 1
Formule 1

Hamilton: 'Ik denk niet dat ik een hogere versnelling gevonden heb'

Hamilton: 'Ik denk niet dat ik een hogere versnelling gevonden heb'

Lewis Hamilton denkt niet dat hij in Brazilië een buitengewoon niveau wist te halen. In de Mercedes W12 met een nieuwe interne verbrandingsmotor maakte hij korte metten met al zijn concurrenten, maar dat ligt volgens hem niet aan een eventuele vormpiek. Volgens de Brit is het een gevolg van continu leren dat hij doet in 2021 en de progressie die Mercedes heeft weten te boeken gedurende het jaar.

'Ik denk niet dat ik een hogere versnelling gevonden heb', stelt Hamilton als voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië geïnformeerd wordt naar de uitstekende vorm waarin hij verkeert. Tegenover Formula 1 laat hij weten dat zijn huidige niveau niet onder doet aan hoe hij doorgaans presteert gedurende een F1-jaar: 'Ik geloof dat ik sowieso al op een hoog niveau zit.'

'Misschien dat ik in Brazilië boven mijzelf uitsteeg en dat ik een prestatieniveau bereikte dat ik nog niet eerder bereikt heb, ik weet het niet. Ik weet wel dat ik in mijn carrière al wel eens op dat niveau gezeten heb en vaak in die positie gestaan heb', voegt hij daaraan toe. Voor hem was het dus niets nieuws dat hij in de sprintrace vanaf de twintigste naar de vijfde plaats reed, om in de hoofdrace nog eens tien posities goed te maken en Max Verstappen te verschalken.

Hamilton ziet groei bij Mercedes

Dat Mercedes de Grand Prix van Brazilië uiteindelijk wist te winnen, ligt beslist niet alleen aan hemzelf, benadrukt de zevenvoudig wereldkampioen: 'Ik denk ook graag dat het het hele team is dat die hogere versnelling gevonden heeft, niet alleen ikzelf. De ingenieurs en de monteurs; iedereen heeft meer uit dit jaar gehaald dan wat we er tot dusver uit moesten halen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws