Norris met vertrouwen naar Jeddah: 'In Qatar hadden we gewoon pech' Formule 1
Formule 1

Norris met vertrouwen naar Jeddah: 'In Qatar hadden we gewoon pech'

Norris met vertrouwen naar Jeddah: 'In Qatar hadden we gewoon pech'

Het Britse McLaren is nog altijd in de race voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap. Wel staan ze er iets minder goed voor dan drie races geleden. In de triple header werden er slechts vier punten gescoord tegenover de 47 van concurrent Ferrari. De achterstand op de Italiaanse renstal bedraagt momenteel 39,5 punten. Lastig, maar niet onmogelijk om in te halen voor Lando Norris en Daniel Ricciardo.

Norris opent de persconferentie in de aanloop naar de Grand Prix van Saoedi-Arabië door te zeggen dat het team met vertrouwen aankomt op het circuit. 'Ik ga ervan uit dat het circuit ons als team, maar ook mij persoonlijk goed zal liggen', zegt de jonge Brit. 'In Qatar hadden we gewoon veel pech.' De McLaren met startnummer vier moest door een lekke band laat in de wedstrijd zijn vierde plaats, en dus kostbare punten, laten schieten.

De strijd met Ferrari wordt wellicht ook doorgetrokken naar 2022. Als Norris gevraagd wordt wat hij daarvan verwacht, zegt hij dat Ferrari 'gewoon' weer vooraan mee zal doen. 'Ze hebben eigenlijk in de afgelopen jaren geen slechte auto gehad. Hun mankement was eigenlijk gewoon de zwakke motor. Ze zullen volgend jaar wellicht weer meedoen voor overwinningen.'

Jeddah vergelijkbaar met Monza?

In Monza eindigde McLaren op P1 en P2, een droom die uitkwam. Winnaar van die race, de Australische Ricciardo, werd gevraagd of hij vergelijkingen ziet met de baan in Italië. Op beide circuits rijd je immers met weinig downforce. 'Ieder circuit is vrij uniek. Dit circuit heeft bijvoorbeeld ook elementen van de baan in Bakoe, over het algemeen kun je de circuits niet echt met elkaar vergelijken', zegt de meervoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws