F1 Live 22:00u | Kwalificatie Grand Prix van Miami 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 22:00u | Kwalificatie Grand Prix van Miami 2024

F1 Live 22:00u | Kwalificatie Grand Prix van Miami 2024

Max Verstappen heeft zijn eerste overwinning in het Grand Prix-weekend in Miami al op zak. De Nederlander pakte op vrijdag de poleposition voor de sprintrace, en won die race eerder op de zaterdag. Toch was de Nederlander niet geheel tevreden, en wist hij slechts drie seconden uit te lopen op Charles Leclerc. In de kwalificatie wordt verder ook concurrentie verwacht van Lando Norris, en dus lijken er genoeg kanshebbers voor poleposition te zijn. F1Maximaal houdt middels dit liveblog alle ontwikkelingen op het circuit tijdens de kwalificatie voor u bij.

De vroege races zitten er voor de Nederlandse kijker op en voor de zesde krachtmeting van 2024 is het Formule 1-circus afgereisd naar de andere kant van de wereld, naar de Verenigde Staten om precies te zien. Om 22:00 uur Nederlandse tijd, staat met de kwalificatie voor de hoofdrace van zondag een belangrijke sessie voor de coureurs op het programma. In de eerste vijf weekenden van het seizoen pakte Verstappen telkens de poleposition. Slaat de Nederlander ook nu weer toe?

Verstappen ontevreden met de balans

In de sprintrace leidde Verstappen de gehele race, maar hij gaf wel aan dat de balans in zijn RB20 niet best was. Daarbij spelen de hoge temperaturen ook een belangrijke rol. De asfalttemperatuur liep tijdens de sprintrace op tot 47 graden, en tijdens de kwalificatie worden vergelijkbare omstandigheden verwacht. In het sprintweekend krijgen de coureurs na de sprintrace wel de kans om de afstelling voor de kwalificatie weer aan te passen, dus Verstappen zal proberen om zijn balansproblemen aan te pakken.

Ook Charles Leclerc, tweede in de sprintrace, zal hopen op verbetering voor het hoofdevenement. De Monegask miste de enige vrije training, en ging zo redelijk blind de sprintkwalificatie in. Daar presteerde hij met de tweede plek goed, maar Leclerc liet na de sprintrace optekenen dat hij nog genoeg ruimte voor verbetering ziet. Een andere uitdager zal Lando Norris zijn, die in de sprintkwalificatie bloedsnel was op de mediums, maar op de zachte banden een grote fout maakte, en in de sprintrace zelf bij de start uitviel vanwege een extreme uitremactie van Lewis Hamilton.

Verstappen pakte in de laatste zes Grands Prix poleposition, en jaagt dus op zijn zevende poleposition op rij. Mocht de Limburger daarin slagen, hoeft hij alleen Ayrton Senna met acht polepositions op rij nog voor zich te dulden. Hoewel Verstappen in 2022 en 2023 de Grand Prix van Miami won, startte hij in de eerste twee edities van het evenement niet vanaf de eerste startrij. Achter de toppers is het ook weer opletten op de coureurs van Visa Cash App RB, al heeft Daniel Ricciardo, de ster van de sprintrace, nog een gridstraf van drie plekken, die hij uit China meenam.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

F1 Live 22:00u | Kwalificatie Grand Prix van Miami 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws