Hamilton met flink wat vraagtekens na trainingen: 'Dat toont aan dat er iets mis is' Formule 1
Formule 1

Hamilton met flink wat vraagtekens na trainingen: 'Dat toont aan dat er iets mis is'

Hamilton met flink wat vraagtekens na trainingen: 'Dat toont aan dat er iets mis is'

Lewis Hamilton zit na de eerste sessies in Silverstone met de handen in het haar. In beide trainingen wist de Mercedes-coureur de top tien niet te halen en de zevenvoudig wereldkampioen stelt na afloop dat de W14 erg lastig te besturen is op het winderige Silverstone. Vooral over één ronde lijkt de bolide niet mee te willen werken. De longrun was een stuk hoopgevender en zag er volgens Hamilton wat positiever uit.

Beide Mercedes-coureurs klaagden tijdens VT1 over een gebrek aan grip en zowel Hamilton als George Russell leek flink te moeten vechten met de W14 op het circuit van Silverstone. In de tweede sessie ging het niet veel beter. Met een vijftiende tijd is er weinig reden tot blijdschap. Hamilton stelt bij Sky Sports dat de bolide erg lastig te besturen is en een oplossing voor het probleem lijkt nog ver weg te zijn.

'Wat we ook doen met de afstelling, het blijft een moeilijke auto om in te rijden', begint de zevenvoudig wereldkampioen na afloop van VT2. 'Over een enkele ronde voelden we geen enkele verbetering op een andere compound, wat aantoont dat er iets mis is.'

Longruns lichtpuntje voor Hamilton

Gelukkig ziet Hamilton toch ook nog wel een positief puntje na een teleurstellende dag op zijn thuiscircuit. 'De lange run leek mee te vallen. Dat is in ieder geval iets positiefs. Het voelde niet bijzonder goed', zegt de zevenvoudig wereldkampioen over de longrun op het zachtste rubber. 'Maar voor andere mensen moet het erger hebben aangevoeld, aangezien ze minder snel waren dan wij. Het laatste deel van mijn run voelde beter aan en werd een beetje consistenter, ik weet niet waarom. Het kan komen door de wind, de balans of het moeten wennen aan de balans. Op deze baan luistert het heel nauw', sluit Hamilton zijn verhaal af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws