Hamilton na intens duel met Verstappen: 'Gelukkig elkaar niet geraakt deze keer' Formule 1
Formule 1

Hamilton na intens duel met Verstappen: 'Gelukkig elkaar niet geraakt deze keer'

Hamilton na intens duel met Verstappen: 'Gelukkig elkaar niet geraakt deze keer'

Lewis Hamilton won zondagmiddag de Grand Prix van Brazilië. Nadat hij tijdens de sprintrace al een groot deel van zijn straffen ongedaan had gemaakt, won hij zondag de race. Dankzij een snelle opmars kon de zevenvoudig wereldkampioen het duel met Verstappen aan, die met hand en tand verdedigde.

'Hij kon mij redelijk lang tegenhouden. Vooral in de laatste sector was het lastig om dichtbij genoeg te zitten. Ik bleef het maar proberen, ook al was het geen makkelijke DRS. Toen werd het in bocht 4 erg close en lukte het niet', zo beschrijft Hamilton zijn duel met Verstappen bij de persconferentie. 'Met deze ervaring op zak wist ik dat ik niet nog eens dezelfde fout mocht maken en de tweede keer lukte het. Dankzij deze inhaalactie kon de Brit de race als winnaar besluiten.

Verstappen verdedigde fel, waardoor de eerste aanval van zijn titelrivaal werd afgeslagen. 'Ik dacht dat ik er iets voor zat, maar hij remde laat en behield zijn positie, al kwamen we allebei asfalt tekort. Ik moest flink uitwijken, maar daar bleef het ook bij. Gelukkig raakten we elkaar niet deze keer.' Verstappen ontving geen straf voor het incident, hetgeen Hamilton niet verbaasde. 'Er was niet veel mis mee, ik moet de replay nog bekijken, maar natuurlijk verwacht je in zo'n titelstrijd niet dat iemand zomaar zijn plek opgeeft.'

Hamilton: 'Een van de beste ritten ooit'

Tijdens de persconferentie wordt de zevenvoudig wereldkampioen nog geconfronteerd met een groot compliment van oud F1-coureur Damon Hill, die de prestatie van Hamilton 'een van de beste ritten ooit' noemde. 'Het is altijd mooi om dit soort complimenten te horen van zo'n F1-legende. Voor mij persoonlijk was het een heel uitdagend weekend, misschien wel het lastigste weekend uit mijn carrière.' Dankzij een diskwalificatie en een gridstraf moest Hamilton zich tweemaal wagen aan een inhaalrace, maar dankzij een aantal geweldige inhaalacties mondde het weekend uit in een overwinning.

'Ik heb al zo veel races gereden, maar misschien is dit wel mijn beste tot nu toe. We hadden niet verwacht zo snel te zijn hier. De warmte en hoogte waren vaak een achilleshiel in het verleden, maar daar merkten we nu helemaal niets van.' Op weg naar de overwinning moest Hamilton, met de inhaalacties van de sprintrace erbij opgeteld, vijfentwintig auto's inhalen. Een bijzondere prestatie, zelfs voor de zevenvoudig wereldkampioen. 'Ik denk niet dat ik ooit zoiets heb gedaan. Misschien in de Formule 3, in de race dat McLaren mij binnenhaalde. Zonder die race had ik hier niet gestaan denk ik.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws