Hamilton niet bang voor uitblijven overwinningen: 'Nog nooit een coureur geweest zoals ik' Formule 1
Formule 1

Hamilton niet bang voor uitblijven overwinningen: 'Nog nooit een coureur geweest zoals ik'

Hamilton niet bang voor uitblijven overwinningen: 'Nog nooit een coureur geweest zoals ik'

Lewis Hamilton heeft een moeilijk jaar achter de rug, waarin hij voor het eerst in zijn carrière een seizoen zonder overwinning beleefde. De Brit is echter niet bang dat overwinningen uitblijven, want naar eigen zeggen is er nog nooit een coureur geweest in de sport zoals hij. Wel geeft hij toe dat het niet altijd even makkelijk was om te accepteren dat Mercedes niet echt mee kon doen om de prijzen.

In gesprek met Formule1.nl gaat Hamilton in over het moeilijke seizoen dat hij met zijn team achter de rug heeft. 'Als ik iets van afgelopen jaar kan zeggen, dan is het wel dat we als team alleen maar veerkrachtiger en meer vastberaden zijn geworden.' Lastig was het wel, want na een pijnlijk slot van 2021, waarbij hij de titel op controversiële wijze verloor aan Max Verstappen, wilde Mercedes sterker terugkomen. 'We wilden juist terugslaan na 2021. Dat was waar onze drive uit voortkwam.'

Al snel werd echter duidelijk dat de bolide die Mercedes voor het seizoen 2022 had gebouwd, niet erg sterk was. De coureur was echter niet boos of teleurgesteld en ging niet bij de pakken neer zitten, maar wilde vechten om zijn team weer te helpen terug naar voren te komen. 'Maar op een gegeven moment dacht ik wel: ‘God, met deze auto kan ik echt niet om de titel vechten."

Niet bang voor uitblijven overwinningen

Hoewel de W13 maar een enkele keer mee kon vechten om de overwinning, is Hamilton niet bang om niet meer te winnen. Geen enkele coureurs wist nog te winnen nadat hij de 300 Grands Prix had bereikt, maar de Brit is niet bang voor eenzelfde scenario. 'Er is ook nog nooit een coureur geweest zoals ik', aldus de zevenvoudig wereldkampioen, die dus hoopt komend seizoen weer mee te kunnen doen om de prijzen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws