Hamilton mocht van vader niet huilen als kind: 'Zei dat het een teken van zwakte was' Formule 1
Formule 1

Hamilton mocht van vader niet huilen als kind: 'Zei dat het een teken van zwakte was'

Hamilton mocht van vader niet huilen als kind: 'Zei dat het een teken van zwakte was'

De weg naar de top was geen makkelijke voor Lewis Hamilton, zo stelt de coureur. De zevenvoudig wereldkampioen groeide op in een gezin waarin er niet veel geld was, en dus kwam het vaak aan op de hulp van anderen. Bovendien heeft de Brit het erg moeilijk gehad met zijn huidskleur, daar hij sterk in de minderheid was. Huilen liet zijn vader hem echter niet doen, want dat was zwak in zijn ogen.

In gesprek met Jay Shetty in de podcast On Purpose vertelde Hamilton over de strijd die hij heeft gekend in zijn jonge jaren. Geld was er niet, en dus was de hulp van anderen hard nodig om zijn Formule 1-droom levend te houden. 'Toen we jong waren, hadden we niet veel geld, dus we hadden echt geluk dat sommige mensen ons hielpen en voor banden en brandstof zorgden. Mijn hele junior carrière moesten we vechten om elk weekend te kunnen blijven racen.'

Het kunnen blijven racen was één ding, maar om daadwerkelijk te kunnen winnen moest de Mercedes-coureur het opnemen tegen kinderen uit families met veel meer geld, en dus ook beter materiaal. 'We raceten tegen een heel rijke familie met een prachtige camper. Ze hadden de beste karts. Maar we hebben ze verslagen. Met veel minder geld. Dat was echt een groot succes voor mij en mijn familie', is hij trots.

'Huilen was een teken van zwakte'

Niet alleen voor zijn carrière moest er gevochten worden, maar ook voor acceptatie moest de Brit hard vechten in zijn jonge jaren. Zijn huidskleur maakte het leven voor hem niet gemakkelijk, maar erom huilen mocht Hamilton niet van zijn vader. 'Mijn vader liet me nooit huilen als kind, hij zei dat het een teken van zwakte was. Op één school was ik misschien één van de drie kinderen met een donkere huidskleur. Dat was waarschijnlijk het moeilijkste en meest traumatische deel van mijn leven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws