Hamilton niet blij met tempo Mercedes: 'Moeilijk voor me om in top tien te komen' Formule 1
Formule 1

Hamilton niet blij met tempo Mercedes: 'Moeilijk voor me om in top tien te komen'

Hamilton niet blij met tempo Mercedes: 'Moeilijk voor me om in top tien te komen'

Lewis Hamilton vreest dat het tempo in zijn Mercedes niet genoeg gaat zijn voor een top tien-klassering tijdens de kwalificatie in Barcelona. De Brit ziet dat het middenveld dicht bij elkaar zit en dat de marges klein zijn. Met name Aston Martin en Alpine kunnen rekenen op complimenten van de zevenvoudig wereldkampioen, die zelf hoopt dat zijn team nog iets gaat vinden voor de kwalificatie van start gaat om meer snelheid te hebben.

Hamilton was nog niet gelukkig met het tempo dat hij op de vrijdag aan het daglicht kon stellen en denkt dan ook dat wanneer er geen verbetering komt, hij de kwalificatie wel eens vroegtijdig zou moeten beëindigen, laat hij weten in gesprek met Motorsport.com. 'Met het tempo dat ik vandaag heb, denk ik dat het op dit moment moeilijk voor me is om in de top tien te komen. Maar hopelijk kunnen we vannacht wat dingen veranderen', zo sprak hij na de vrijdagtrainingen.

Kleine marges achter Red Bull

De Brit is wel hoopvol gestemd, want de marges zijn klein. Dat betekent dat een kleine aanpassing of verbetering al direct een sprong naar voren kan zijn op de tijdenlijst. 'Ik denk dat we heel dicht bij elkaar zitten, van P5 naar P10. Het is indrukwekkend om de verbeteringen te zien die iedereen om ons heen heeft aangebracht', zo deelt hij complimenten uit aan de andere teams in het middenveld.

Het zal voor Mercedes dan ook nog een hele opgave zijn om genoeg tijd te vinden het de tegenstanders moeilijk te maken en hen het vuur aan de schenen te leggen voor de plaatsen achter de Red Bulls. 'Als we kijken naar Ocon, dan doen de Alpines het geweldig. We zagen dat de Aston Martin tweede is direct achter de Red Bull, wat echt heel indrukwekkend is. Dus het wordt niet makkelijk, dat is zeker.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws