Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Spanje 2023? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Spanje 2023?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Spanje 2023?

Een week na het waterballet in Monaco staat er mogelijk opnieuw een regenachtige sessie voor de deur, maar ditmaal lijkt het in de kwalificatie al te kunnen gaan vallen. Op de vrijdag was Max Verstappen dominant, maar wanneer de regen valt kan dat uitdraaien op chaos en is een verrassende uitslag van de kwalificatie niet uitgesloten. Bovendien hebben veel teams updates meegebracht, dus is het ook de vraag wie het meeste vertrouwen heeft in het nieuwe materiaal. Hoe laat de kwalificatie begint, lees je hier.

Nadat vorig weekend al de eerste race in Europa werd verreden in Monaco, blijft de Formule 1 voorlopig even op dit continent, wat inhoud dat de tijden voor de Nederlandse kijker volgens een normaal schema zijn. De derde en laatste vrije training zal om 12:30 uur van start gaan, waarna om 16:00 uur de kwalificatie van start zal gaan. Met de verwachte regen dit weekend kan het zomaar eens een gekke kwalificatie worden met een ongewone uitslag.

Verstappen oppermachtig

Tijdens de trainingen op de vrijdag waren er weinig verrassingen aan de kop van het veld, want het was Verstappen die zowel de eerste als de tweede vrije training als snelste afsloot. Teamgenoot Sergio Pérez is daarentegen nog zoekende, dus er liggen kansen voor anderen om de plek achter de Nederlander in te nemen. Fernando Alonso lijkt daarvoor de eerste gegadigde, maar er zijn meer kapers op de kust. Esteban Ocon zat er met name tijdens de eerste vrije training goed bij en het was Nico Hülkenberg die tijdens de tweede vrije training verrassend een derde tijd wist te noteren.

De gebruikelijke namen naast Alonso, denk aan de coureurs van Ferrari en Mercedes, kenden een beduidend minder goede vrijdag. Tijdens de eerste vrije training wist Charles Leclerc vijfde te worden, maar verder wist geen van de coureurs van deze teams een top vijf tijd te noteren. Het lijkt er dan ook op dat er voor zowel Ferrari als Mercedes werk aan de winkel is, willen zij zichzelf kansen verschaffen voor een plaats bij de eerste drie.

GP Spanje live kijken?

Kan Verstappen in Spanje alweer zijn vijfde zege van het seizoen boeken, of slaat Pérez terug? De Grand Prix van Spanje wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Spanje

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws