Newey sluit overstap naar Ferrari uit: 'Misschien als ik twintig jaar jonger was' Formule 1
Formule 1

Newey sluit overstap naar Ferrari uit: 'Misschien als ik twintig jaar jonger was'

Newey sluit overstap naar Ferrari uit: 'Misschien als ik twintig jaar jonger was'

Adrian Newey werd meermaals benaderd door Ferrari, dat de topontwerper van Red Bull Racing probeerde te verleiden tot een overstap naar Maranello. Zover is het nooit gekomen, omdat de Engelsman simpelweg niet naar Italië wilde verhuizen. Dat vertelt Newey in een interview met Sky Sport Italia.

De 64-jarige heeft door de jaren heen meerdere aanbiedingen van Ferrari afgeslagen, ook al was het illustere team aantrekkelijk. 'Ik heb in het verleden contact gehad met Ferrari en ik was erg in de verleiding om te gaan. Het is immers duidelijk een legendarisch merk', wordt de ontwerper geciteerd door Formulapassion.it. Het eerste contact was in 1993. 'En daarna in 1997, toen ik van Williams naar McLaren ging.'

Om Ferrari toen af te slaan, was erg lastig voor Newey. 'Mijn kinderen waren toen erg jong en ik wilde niet dat ze van school moesten veranderen. Als ik naar Ferrari was gegaan, had ik naar Italië moeten verhuizen en dat zou ingewikkeld zijn geweest.' Dat had dan ook invloed op zijn besluit om niet in te gaan op het aanbod van Ferrari, dat altijd interesse bleef houden in de diensten van de Brit.

Toekomst bij Ferrari uitgesloten

Newey koos echter voor een avontuur bij Red Bull na zijn tijd bij McLaren. Onlangs verlengde hij zijn contract in Milton Keynes, waardoor een toekomst in Italië opnieuw is uitgesloten. 'Ik ben nu 64 jaar oud en de overgang van het ene team naar het andere is altijd een grote verandering. Het vergt enig herstel en er zijn nieuwe manieren van werken. Als ik twintig jaar jonger was, had ik er misschien over nagedacht.'

Verstappen versterkt favorietenrol na vlekkeloze vrijdag! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws