Hamilton organiseerde etentje met alle coureurs ter ere van Vettel: 'Hebben zo gelachen' Formule 1
Formule 1

Hamilton organiseerde etentje met alle coureurs ter ere van Vettel: 'Hebben zo gelachen'

Hamilton organiseerde etentje met alle coureurs ter ere van Vettel: 'Hebben zo gelachen'

Lewis Hamilton organiseerde voorafgaand aan het laatste raceweekend in Abu Dhabi een etentje met alle Formule 1-coureurs, ter ere van Sebastian Vettel. De viervoudig wereldkampioen rijdt zijn laatste seizoen in de koningsklasse en dat vond de Brit reden genoeg om samen te komen en de Duitse coureur te vieren.

Het vertrek van Vettel is niet niks, want de coureur behaalde vele successen in de Formule 1. Met 53 overwinningen achter zijn naam en 122 podiums heeft de 35-jarige meerdere records achter zijn naam. Hamilton vond het belangrijk om hem niet zomaar te laten vertrekken. 'Ik dacht dat het heel belangrijk was, dus daarom vroeg ik in Mexico of ze open zouden staan ​​voor een diner om afscheid te nemen van Seb', begint de Brit, geciteerd door RaceFans.

Het is lang geleden dat alle coureurs zijn samengekomen voor iets als een etentje. 'We hebben niet meer samen gegeten sinds China jaren geleden', herinnert Hamilton zich. Daarom was het etentje afgelopen week extra speciaal. 'Het was de beste avond', voegt de Mercedes-coureur eraan toe. 'We hebben allemaal zo gelachen, er zijn geweldige verhalen gedeeld en Seb is ook een geweldige leider. Hij hield een geweldige toespraak en probeerde gewoon enkele van zijn ervaringen die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan, met name aan de jongere jongens, over te dragen voor hun toekomst', eindigt de 37-jarige.

Hamilton: 'Gezamenlijk zijn er veel dingen nodig in de Formule 1'

Hamilton verklaart dat het succesvolle diner in Abu Dhabi ervoor kan zorgen dat dit vaker zal plaatsvinden. 'Na afloop hadden we zoiets van: laten we het de hele tijd doen. Misschien maken we er hier een jaarlijks iets van, misschien hebben we er dit jaar nog één', vertelt de zevenvoudig wereldkampioen. Toch wordt het wel een duur grapje als het vaak zal plaatsvinden. Het etentje in restaurant Hakkasan kostte omgerekend maar liefst meer dan 161.000 euro.

Toch vindt Hamilton de samenkomst erg belangrijk, omdat ook grotere thema's een rol spelen. 'Gezamenlijk zijn er veel dingen die de Formule 1 nodig heeft om echt vooruitgang te boeken op het gebied van actie', vervolgt hij. 'Er staat dat we veel dingen doen, duurzaamheid en die dingen, maar echt, echt ervoor zorgen dat we doorzetten en het allerbeste doen en misschien kan de GPDA (Grand Prix Drivers' Association, red.) daar een rol in spelen.'

Norris: 'Je ziet ze altijd meer als vijanden'

Ook andere coureurs hebben genoten van het etentje. Hoewel op het circuit er natuurlijk veel rivaliteit is, kan iedereen buiten de baan goed met elkaar opschieten. Op sociale media werd gespeculeerd dat teamgenoten die ver uit elkaar zaten het minder met elkaar konden vinden, maar dat spreekt Alexander Albon tegen. 'Wie aankomt, gaat gewoon zitten. Er is geen soort stoelendans', verklaart de Britse Thai. 'Iedereen lijkt goede vrienden te zijn en er is niet echt een grote rivaliteit, behalve een paar', voegt hij eraan toe.

McLaren-coureur Lando Norris vond het ook een geslaagde avond. Op zijn Instagram-account waar hij zijn fotografiekunsten deelt, verschenen vele foto's van de avond. 'Je groeit op in de wereld van de autosport, je wordt niet gedwongen om elkaar niet leuk te vinden, maar je groeit ook niet op om van elkaar te houden. Je ziet ze altijd meer als vijanden dan wat dan ook', vertelt de Brit. Toch heeft hij heel erg genoten. 'Ik sprak met een aantal mensen die ik bijna nooit eerder heb gesproken.'

Een coureur die wel vaker bijeenkomsten als dit etentje heeft bijgewoond is Fernando Alonso. Hij racete jaren geleden tegen grootheden als Michael Schumacher en concludeert dat er nu een nieuwe generatie rivalen is. 'Het was Jos Verstappen toen ik begon en nu is het Max Verstappen', zo benoemt de Spanjaard. Hij legt uit dat het nu heel anders is dan vroeger. 'Maar ik vind het nu leuker. Iedereen maakt foto's, dat is het enige waar je op moet letten, want je kunt geen slecht moment hebben, want het zal over de hele wereld zijn, iemand zal filmen', grapt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws